"İhsanoğlu Büyük Oranda Uygun Bir İsim"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP ve CHP tarafından cumhurbaşkanlığı için çatı aday olarak açıklanan Ekmeleddin İhsanoğlu ismi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
"İhsanoğlu Büyük Oranda Uygun Bir İsim"

MHP’nin duruşu ve tavrının kendileri açısından önemli olduğunu belirten Destici, "Büyük oranda uygun bir isim olarak gözüküyor. Bizim şuan olumlu veya olumsuz bir kararımız yok. Yetkili kurullarımızla görüştükten sonra bu kararı açıklayacağız."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin genel merkezinde Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’yi kabul etti. Yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından Destici basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bugün cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili MHP ve CHP’nin görüşmelerinin ardından bir ismin açıklandığını belirten Destici, “Bununla ilgili MHP’nin değerli genel başkanı bizi arayıp bilgilendirdi. Bizde kendisi ile bu konuyu daha geniş bir şekilde yüzyüze istişare etmeyi bilgi alışverişinde bulunma adına bu görüşmeyi gerçekleştirdik. Çok olumlu bir görüşme oldu. Bunun yanı sıra sadece cumhurbaşkanlığı seçimi değil özellikle Irak’ta Musul,Telafer ve Kerkük’teki son gelişmeleri birlikte değerlendirme imkanı bulduk. Görüş alışverişinde bulunduk faydalı ve önemli bir görüşme oldu.” diye konuştu.

Bir gazetecinin, “Parti olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’na bakışınız nedir?” şeklindeki soruya Destici, "Ekmeleddin İhsanoğlu hem ülkemiz açısından hem de özellikle Türk İslam coğrafyası açısından çok önemli bir isim ve değerli bir bilim adamı İslam alimi. Özellikle İslam dünyası başta olmak üzere Türk dünyasında ve bütün dünya coğrafyasında tanınan bir isim. Fakat bizim bu anlamda BBP olarak verilmiş bir kararımız yok. Biz MHP’nin genel başkanı ve heyetinden bu adaylık noktasına nasıl gelindiği hakkında bilgi aldık. Neticede görüşmemizde aldığım bilgiler çerçevesinde yetkili kurullarımızı toplayacağız. Başta kurucularımız yüksek istişare kurulu üyelerimiz ve merkez karar yönetim kurulu üyelerimiz parti tabanımızın da görüşünü alarak bir karar vereceğiz. MHP’nin bir aday koyduk herkes bunu desteklesin diye bir tavrı yok. Söyledikleri daha iyi kucaklayıcı bir isim varsa söyleyin onuda düşünürüz gibi bir yaklaşımları var." cevabını verdi.

KARARI KURULLARIMIZDA DEĞERLENDİRİP ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAĞIZ

Başka bir gazetecinin, "Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek misiniz?" sorusuna ise Destici, "Kılıçdaroğlu ile görüşmeme şu aşamada gerek olmadığını düşünüyorum. Ben buradan alacağım bilgileri aldım. Bizim daha hassas olduğumuz aynı kökten geldiğimiz kardeş bir parti. Dolayısıyla MHP’nin duruşu ve tavrı bizim için daha önemli. aynı şekilde bizim duruş ve tavrımız onlar açısından önemli. bizim ölçülerimiz bir cumhurbaşkanından aradığımız özellikler aynıydı. Tarafsız olması, kucaklaması ve anayasal çerçevede kalması milliyetçi ve maneviyatçı demokrat bir kişiliğe sahip olması. Bu özelliklerde anlaşmıştık ama bir isim üzerinde uzlaşmamız olmamıştı. Kendi ifadeleri de öyleydi. Biz bir isim söyleriz daha iyi ve farklı bir isim gelirse onu da değerlendiririz demişlerdi. Şuan o aşamadayız." cevabını verdi.

"Görüşmelerde isim konuşulmamıştı profil çizilmişti. Ekmeleddin İhsanoğlu ismi o profile uygun bir isim mi?" sorusuna Destici şu cevabı verdi: "Şuan da büyük oranda uygun bir isim olarak gözüküyor. Bizim şuan olumlu veya olumsuz bir kararımız yok. Yetkili kurullarımızla görüştükten sonra bu kararı açıklayacağız.Saadet Partisi’nin tavrı da önemli. Gerekirse onlarda da bir araya geleceğiz. Onlarla birlikte götürmeye çalışıyoruz bu süreci. Belki de kamuoyunun gözönüne getirmediği bir husus şu. Belki de burada BBP ve Saadet Partisi’nin tavrı belirleyici olacak yani net. Belki de sadece BBP’nin tek başına tavrı bile belirleyici olabilir. O yüzden biz işin farkındayız. Ama dediğimiz gibi hassasiyetlerimiz var. bunların başında da MHP’nin kararı geliyordu. Bu kararı kurullarımızda değerlendirip önümüzdeki günlerde açıklayacağız."

Yorumlar