Hürriyet'in Abdullah Gül haberi balon çıktı

Hürriyet'in Taha Akyol kaynaklı 'Gül siyasete dönmeyecek' haberi yalan çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet'in Abdullah Gül haberi balon çıktı

Bugün Hürriyet gazetesinin manşetten verdiği 'Gül: Aday değilim' haberinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Kurucu İrade adlı Twitter hesabından yapılan izahatyı Abdullah Gül'ün danışmanlarından Osman Cangal da retweet yaptı.

Hesaptan yapılan izahat şöyle;

-Yazar @Taha__AKYOL'un 11.Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün namzet olmayacağına dair ifadeleri yüzde yüz şahsi görüşlerinden ibarettir.

-Bu sebeple @Taha__AKYOL'un görüşleri yalnızca kendisini bağlamaktadır ve Sayın Gül adaylık meselesi için kararını istişareler neticesinde verecektir.

-Sayın @Taha__AKYOL da dahil olmak üzere bütün taraflar, Sayın Gül'ün kırk yıllık davasının ve milletinin hizmetinde olduğunu bilmelidir.

TAHA AKYOL 'KESİNLİKLE ADAY OLMAYACAK' DEMİŞTİ

Gazetede yer sektör haberde şöyle denilmişti;

11. Cumhurbaşkanı Gül 2015 seçimlerinde milletvekilliği için namzet olmuyor. Gül’ün geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın izahatsıyla kamuoyu gündemine giren mebus adaylığı meselesi için yakın etrafına kati bir dille  “aday olmayacağım” dediği öğrenildi. Öncelikle, Gül’ün Çankaya’dan ayrıldıktan sonra mebus olmak bu şeklinde bir tasavvurunun olmadığı, adaylık tyükselişmalarının kendisinin dışında ortaya çıktığı biliniyor.

FARKLI KULVAR İSTİYOR
Ayrıca Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı devrinde “kapısı herkese açık, birleştirici” bir vazife yaptıktan sonra bundan sonraki devirde kendisine değişik bir kulvar çizmek istediği anlaşılıyor. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu imajıyla milli ve uluslararası platformlarda gerektiğinde görüşmeler yapan, görüş açıklayan, sivil nitelikli toplantılar düzenleyen bir ülke adamı şekilde çalışmalarını sürdürmeyi tasarlıyor.

HABER 7

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar