HSYK'da kozmik gündem: İşlem başlatıldı

HSYK, Arınç'a suikast iddiasıyla Kozmik Oda'ya girilerek devlet sırlarını deşifre edenler hakkında TSK'nın şikayetini ihbar kabul etti.

Google Haberlere Abone ol
HSYK'da kozmik gündem: İşlem başlatıldı

Kozmik Oda soruşturmasına ait Ankara Savcılığı’nın 5 sene 3 ay sonra verdiği takipsizlik kararı, tyükselişmaları da birlikte getirmişti.

Takipsizlik kararında, suikast ihbarının gerçek bulunmadığı belirtilerek, düzmece ihbar tutanağı hazırlayan polisler konusu için tahkikat başlatıldığı açıklanmıştı. Kararda, usulsuz dinleme açından da ayrı tahkikat başlatıldığı vurgulanmıştı. Soruşturmada, Kozmik Oda’dan 2009’da tahsil edilen 1.5 terebaytlık imajların, 2013’te Genelkurmay dışına çıkartılması ve usulsüz biçimde kopyalanarak sırların deşifre edildiği iddia edilmişti.

Genelkurmay Başkanlığı, suç duyurusunda bulunacağını açıkladığı iddialara ilişkin HSYK 3. Dairesi, dün harekete geçti. Haberleri ihbar kabul eden Daire, Kozmik Oda’ya giren Hâkim Kadir Kayan ve Soruşturma Savcısı Mustafa Bilgili konusu için tetkik ya da tahkikat başlatılıp başlatılmamasını gündemine aldı.

Eğer bugünkü toplantıya yetişirse konu gündeme alınacak. İddialar önemli bulunursa, Hâkim Kayan ve Savcı Bilgili konusu için tetkik ya da tahkikat başlatılacak.

MÜDAHİLLİK TALEBİ

Öte yandan, soruşturmanın şüphelileri içinde yer piyasa 8 zabit ve astsubay, her şeyi başlatan ve “gerçek dışı olduğu” ortaya çıkan “ihbar telefonu” ile ilgili Emniyet görevlileri konusu için açılan soruşturmaya dün müdahillik talebinde bulundu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar