"HSYK düzenlemesi Türk milletinin egemenliğine fiili bir darbe girişimidir"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, HSYK düzenlemesini eleştirerek "Türk milletinin egemenliğine karşı bir darbe, fiili darbe girişimidir.

Google Haberlere Abone ol
"HSYK düzenlemesi Türk milletinin egemenliğine fiili bir darbe girişimidir"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, HSYK düzenlemesini eleştirerek "Türk milletinin egemenliğine karşı bir darbe, fiili darbe girişimidir." dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası yöneticileri, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı Meclis'te ziyaret etti. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Oktay Vural, Savcı Zekeriya Öz'ün dünkü açıklamalarını değerlendirdi.

"Çok ağır ithamlar." diyen Vural, adı geçen ombudsmanın nerede olduğunu sordu. "Kendisinin bu isimleri dolaşırken, böyle ilişki ağına girdiği iddiaları ortadayken, güven zedelenmesine yol açarken, kendisini seçen Meclis iradesinin hilafına niye susmaktadır." diyen Vural, "Tetikçilik mi yapmaktadır? Görevleri arasında var mıdır?" ifadelerini kullandı.

"OMBUDSMAN İSTİFA ETMELİDİR"

Başbakan'ın açıklama yapması gerektiğini vurgulayan Vural, bunların takipçisi olacaklarını söyledi. "Afaki bir iddia olmaktan öte tehdite kadar götürmüştür." diyen Vural, 12 Eylül referandumu kurumlarının tek tek döküldüğünü belirtti. "Kürtçe afiş asmaktadır. Açılımı pazarlamak senin görevin mi? Ombudsman gidip yargı üzerinde baskı oluşturuyorsa, bu iddia doğruysa istifa etmelidir. Meclis Başkanı açıklama istemelidir. Başbakan iddiaları cevaplamaktan yoksundur." diye konuştu.

"28 ŞUBAT YÖNTEMLERİNİ ORTAYA KOYUYOR"

Başbakan'ın savcının 22 defa yurt dışına çıktığını söylediğini, ancak bunun yalanlandığını dile getiren Vural, Başbakan'ın bu iddiayı ispatlamasının namus ve şeref borcu olduğunu vurguladı. "Bunu ortaya koymak Başbakan'ın sorumluluğudur. Başbakan bu yalanı ispat etmek zorundadır." diyen Vural, ancak Başbakan'ın rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını yapanları karalamakla meşgul olduğunun altını çizdi.

İddiaların ispatlanmasını istediklerini belirten Vural, Başbakan'a "Hangi fişleme, dinleme, izleme mekanizmasıyla yaptın?" sorusunu yöneltti. Vural, şöyle devam etti: "Bu iddia vahim iddiadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi iradesiyle bağdaşmaz, kesinlikle güven kalmaz. İnkar edilmemiş olması şüpheleri artırmaktadır. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir."

Tasfiyeleri de değerlendiren Vural, atama ve kıyımların hiçbirinin ehliyete göre yapılmadığını kaydetti. Bir dönem milliyetçi, ülkücü diye tasviye yapıldığını anlatan Vural, şimdi de başka şekilde yapıldığını söyledi. Parti devleti için kıyım sergilendiğini dile getiren Vural, 28 Şubat ürünü olan AK Parti'nin 28 Şubat yöntemlerini ortaya koyduğunu vurguladı.

Hiçbir ölçünün kalmadığını ve ölçünün fişleme olduğuna dikkat çeken Vural, yapılan atamalara AK Partili milletvekillerinin de büyük isyanı olduğunu belirterek, dün yoklamaya girmediklerini öne sürdü. Vural, AK Parti'de ikna odaları kurulmaya başlandığını gördüklerini ifade etti.

"YOLSUZLUK VE RÜŞVETİN ÜSTÜNÜ ÖRTME GİRİŞİMİ BEKİR BOZDAĞ TARAFINDAN YÜTÜRÜLÜYOR"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın İstanbul Emniyet Müdürü ile Başsavcı'ya yönelik soruşturmaya izin vermemesini de eleştiren Vural, "Başsavcı, Emniyet Müdürüne izin vermeyeceğim diyerek bu soruşturmada taraf tuttuğunu açıkça ortaya koymuştur. Subjektif bir değerlendirme yaparak; rüşvet ve yolsuzluk üstünü örtme girişimini doğrudan doğruya Bekir Bozdağ tarafından yürütüldüğünü ortaya koyar. Hukuka uygun değil. Soruşturmanın esası doğrudan doğruya Bakanlar Kurulu'na gidiyor. Nüfusunu kötüye kullanmaktadır." şeklinde konuştu.

"Malaesef Türkiye'de yolsuzluk rüşvet soruşturması yapıyorsunuz, zamanlama manidar çıkıyor. Yolsuzluk, rüşvet olması nedense manidar değildir bunlar için." diyen Vural, "Asıl manidar olan savcının mahkemeden aldığı kararın uygulanmaması. Bacanağın firari olması manidar değil midir? Hükümet uygulamalarla devletin içinde bir çete mantığıyla hareket etmektedir. Çıkar amaçlı suç örgütü engellemektedir. Örgüt bellidir, paralel devlet budur. yolsuzluk ve rüşvet mekanizması kurmak ve soruşturmasını engellemek paralel devletin ta kendisidir." dedi.

"AÇIKÇA TEHDİT EDİYORLAR"

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık'ın Twitter hesabından yazdığı "Savcı Öz; Savcı Murat Gök gibi kendi sonunu kendi hazırlayacak! Ne demiş atalarımız: Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste..." sözlerine tepki gösterdi.

"Tehdit ediyorlar herhalde, tehdit ediyorlar." diyen Vural, "Ne demek istiyorlar. Haram paraları aklayanlar, üstünü örtenler nasıl hesap verecek; rüşvet ve yolsuzluğun üstünü örtenler nasıl hesap verecek, önce bunu öğrensin. Ayakkabı kutularındaki saklanan rüşvetle, bu rüşveti örtenlerin sonunun ne olduğu kitabımızda yazılıdır." ifadelerini kullandı.

HSYK'ya ilişkin düzenleme konusunda ise Vural, "Türk milletinin egemenliğine karşı bir darbe, fiili darbe girişimidir. Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı olmaktan çıkıp yargının üzerindeki demokrasinin kılıcı gibi sallanan birisi olmak istemektedir." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar