HSYK değişikliğinin görüşüldüğü komisyonda kavga

Adalet Komisyonu’nda HSYK ile ilgili değişiklik teklifi görüşüldüğü sırada iktidar ve muhalefet üyeleri arasında yumruklu kavga çıktı.

Google Haberlere Abone ol
HSYK değişikliğinin görüşüldüğü komisyonda kavga

Adalet Komisyonu’nda HSYK ile ilgili değişiklik teklifi görüşüldüğü sırada iktidar ve muhalefet üyeleri arasında yumruklu kavga çıktı. Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya görüşmelere ara verdi.

HSYK’nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifi Adalet Komisyonu’nda görüşülmeye devam ediyor. Komisyondaki görüşmeler gergin geçiyor. CHP’li üyeler, HSYK’dan üyelerin komisyondaki görüşmelere katılmamasına tepki gösterdi. Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya, üyelerin çağırılıp çağrılmaması ile ilgili oylama yapmaya karar verdi. Bu duruma tepki göstermek için CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, diğer üyelerle birlikte başkanlık divanına yürüdü. İktidar üyeleri de başkanlık divanına gelince her iki taraf arasında yumruklaşmaya varan kavga yaşandı. Kavganın büyümesi üzerine Ahmet İyimaya toplantıya ara verdi. Bakan Bozdağ ve İyimaya birlikte salondan ayrıldı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da bir ara Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i cepten arayarak duruma el koymasını istedi. Altay, telefon konuşmasında can güvenliklerinin olmadığını belirtti. CİHAN

Yorumlar