'Her isteyenin her yerde her şeyi yapabileceği bir ülke kalkınmış ülke değildir'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'in yasaklanmasıyla ilgili olarak.

Google Haberlere Abone ol
'Her isteyenin her yerde her şeyi yapabileceği bir ülke kalkınmış ülke değildir'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'in yasaklanmasıyla ilgili olarak. "Her isteyenin her yerde her şeyi yapabileceği bir ülke kalkınmış bir ülke değildir. Herkes miting yapma, toplantı yapma hakkına sahiptir fakat, devletimizin göstermiş olduğu yerler var.” dedi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, tarifeli Ankara uçağı ile Muş’a geldi. Yılmaz, AK Parti'den seçilen Belediye Başkanı Feyat Asya’yı makamında ziyaret ederek kutladı. Yılmaz’ın Muş Belediyesi'ni ziyaretinde Muş Valisi Vedat Büyükersoy, AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık ve çok sayıda partili katıldı.
Belediyede açıklamalarda bulunan Yılmaz, bir gazetecinin, Sayın Gül ile Sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına aday olması halinde AK Parti’de çatlaklar oluşabilir mi? Sorusuna karşılık şunları söyledi: “Böyle spekülatif tartışmalara hiç girmemize lüzum yok. Her iki insan da bu partiye çok büyük emekler vermiş, liderlik yapmış insanlardır. Bu tür spekülasyonlara hiç mahal yok. Zaten kendi aralarında konuşacaklar bunun üzerine yorum yapmaya da gerek yok” dedi.

Yılmaz’a başka bir gazetecinin, gönlünüzden geçen aday kim? Sorusuna karşılık olarak: “Bu konuda Sayın Başbakanımız her şeye istişare ile karar veren bir insan. Çok geniş istişareler başlatmış durumda. Teşkilatımız içinde, milletvekillerimizle, farklı kesimlerle istişare içinde bu kararını netleştirecek. Fakat bunu da söylemek istiyorum. Son seçimlerde halkımızın verdiği destek açık ve net ortada. Halkımız AK Parti'ye ve AK Parti'nin belirleyeceği adaya büyük destek vereceğini bu seçimlerde ortaya koydu” diye konuştu. Yılmaz, Yalova’da seçimlerin iptal edilmesi ile ilgili olarak da: “Bir Haziran’da tekrarlanmasına karar verildi. Tabiî ki, bu bizim kararımız değil, Yüksek Seçim Kurulu yargısal bir kurum biliyorsunuz. Oradaki şikayetler üzerine çok az bir oy farkı vardı, değerlendirmesini yaptı ve bu seçimin yenilenmesine karar verdi. Hayırlı uğurlu olmasını, diliyorum. Yalova halkı nihai sözü söyleyecek seçimlerde. Biz tabi elimizden gelen tüm gayretle, halkımıza tekrar gidip bu seçimi kazanma gayreti içinde olacağız.” şeklinde konuştu.

1 Mayıs kutlamalarının Taksim alanında yasaklanmasına ilişkin de açıklamada bulunan Bakan Yılmaz: “Biz miting yapılmasına karşı değiliz, bilakis mitingler yapılsın diye her türlü ortamı hazırlıyoruz. 1 Mayıs’ı resmi bayram haline getiren AK Parti Hükümeti'dir. 1 Mayıs’ın kutlanması için her türlü imkanı sağlıyoruz. Fakat bir taraftan da halkımızın yaşam koşullarını, esnafı düşünmemiz lazım. Her isteyenin her yerde her şeyi yapabileceği bir ülke kalkınmış bir ülke değildir. Herkes miting yapma, toplantı yapma hakkına sahiptir fakat, devletimizin göstermiş olduğu yerler var.” dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın belediyeye yapmış olduğu ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Feyat Asya, belediye olarak yapacakları hizmetler ile ilgili bilgi verdi. CİHAN

Yorumlar