HDP'den yeni bir ittifak daha

HDP 7 Haziran seçimleri için yeni bir ittifak adımı daha atarak Alevi örgütleri ile anlaştı.

Google Haberlere Abone ol
HDP'den yeni bir ittifak daha

Bir süredir Türkiye ve Avrupa 'daki Alevi örgütleri ile 7 Haziran seçimleri için görüşmeler yürüten HDP yeni bir ittifak oluşmasını sağladı. Buna oranla Avrupa ülkelerindeki Alevi derneklerinin çatı örgütü bulunan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker HDP listelerinde -barajın aşılması mecburiyetinde TBMM 'ye gireceği bir yerden namzet gösterilecek.
 
Türkiye'den ise Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri, Alevi Kültür Dernekleri, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği bu şeklinde ayrıcalıklı örgütlerin bir araya gelerek belirleyeceği iki adaya da gene 'garanti' sıralarda yer verilecek. Böylece partinin kendi kadroları yahut öteki ittifaklarından gelenler dışında direkt Alevi örgütlerinden gelen 3 ismin TBMM'ye girmesi sağlanacak.
 
BU ÜÇÜNCÜ İTTİFAK
 
HDP bu hamlesi ile seçimlere yönelik üçüncü ittifak adımını attı. Bu yöndeki çabalarında ilk şekilde Emek Partisi (EMEP) ile anlaşan HDP daha sonra ağırlıklı şekilde şark ve güneydoğuda tabanı bulunan birtakım parti ve örgütlerle 'Kürdistan İttifakı'nı açıklamıştı. 
 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar