HDP'den Davutoğlu'na Azez tepkisi

HDP Grup Başkanvekili Baluken, Başbakan Davutoğlu'nun Azez'in düşmeleceği yönündeki açıklamasına, "Seni ne ilgilendiriyor" diye tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
HDP'den Davutoğlu'na Azez tepkisi

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Azez'in düşmesine izin vermeyeceğiz' açıklamasına tepki göstererek "Seni ne ilgilendiriyor. Azez düşmeyecek beyefendi hepimizi savaşa sürecek" dedi.

HDP Grup Başkanvekili Baluken, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Suriye'deki hareketliliği değerlendirdi.

Başbakan Davutoğlu'nun 'Azez'in düşmesine izin vermeyeceğiz' açıklamasına tepki gösteren Baluken, "Başbakan Azez düşmeyecek diyor. Seni ne ilgilendiriyor. Azez düşmeyecek beyefendi hepimizi savaşa sürecek. Sen daha birkaç ay önce Kobani düşecek diyordun. Bütün denklem ve sorun burada. Kobani düşecek, Azez düşmeyecek anlayışı ülkeyi bataklığa götürüyor. Bu anlayışı kabul etmemiz mümkün değildir. Bu savaş politikalarına karşı sessiz kalmamız mümkün değil" diye konuştu.

HDP'li Baluken ayrıca olası bir savaş olacaksa karar yerinin Meclis olduğunu söyleyerek "Bir savaş girilecekse savaş kararını alması gereken Meclis burasıdır. Bırakın karar almayı tek bir tartışma yok. Bundan kimse rahatsız değil. CHP ve MHP'nin bu konuda bir rahatsızlığı yok. Ana muhalefet partisinin savaş arayışlarına karşı net tutum koyması lazım.

Yorumlar