HDP'den aylar sonra gelen 'taziye' pişmanlığı

Demirtaş, HDP Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk'ün Ankara canlı bombasının taziyesine gitmesiyle ilgili olarak aylar sonra yaptığı değerlendirmelerde, "Ben olsaydım gitmezdim" dedi

Google Haberlere Abone ol
HDP'den aylar sonra gelen 'taziye' pişmanlığı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'da 29 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısını gerçekleştiren Abdulbaki Sömer'in taziyesine giderek büyük tepki toplayan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer konusunda aylar 'pişmanlık' ifade eden açıklamalarda bulundu. 

Demirtaş, gazetecilerle bir araya gelerek, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bir gazetecinin "Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 'örgüt sınır dışına çıkarsa her şeyi konuşuruz.' Ve bugün "elinde kan olanlarla hiçbir şey konuşmayız.' ifadelerini nasıl yorumluyorsunuz?" şeklindeki sorusuna Demirtaş, "Başbakan'ın açıklamalarının önceki açıklamalarıyla çelişkili göründüğünü belirterek, "Başbakan'ın çağrısının muhatabı PKK'dır. HDP olarak biz kesinlikle çatışmasızlık ortamına dönülmesini destekleriz. Ama buna yanıt vermesi gereken PKK'dır" yanıtını verdi.

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in taziye evine gitmesiyle ilgili kişisel görüşünün sorulması üzerine, kendisiyle görüştüğünü aktaran Demirtaş, kendisinin en genç milletvekilleri olduğunu, siyasette deneyimi olmadığını, aralarında duygusal olarak en fazla etkilenen kişi olduğunu belirtti.

Hezer'e, "Ben olsaydım öyle bir ortamda gitmezdim." dediğini vurgulayan Demirtaş, "Kendisini çok iyi anlıyorum, niye yaptığını da çok iyi anlıyorum. Ama bu toplum şu anda bunu anlayacak psikolojiye sahip değil. Hükümet kesinlikle kötüye kullanacaktı. Art niyetle yapmadığından hiç şüphem yok. Psikolojik savaş unsuru haline gelmiş olmaktan üzüntü duyduğunu ben de gördüm ama bir taziye nedeniyle kimsenin suçlanamayacağını topluma anlatmamız gerekiyor." dedi.

Yorumlar