HDP Fethiye İlçe Teşkilatı seçimlerin ertelenmesi için YSK'ya başvurdu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 9 Mart'ta ilçe binasının açılışı sırasında tabelası indirilen Halkların Demokratik Partisi (HDP), ilçedeki seçimlerin ertelenmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
HDP Fethiye İlçe Teşkilatı seçimlerin ertelenmesi için YSK'ya başvurdu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 9 Mart'ta ilçe binasının açılışı sırasında tabelası indirilen Halkların Demokratik Partisi (HDP), ilçedeki seçimlerin ertelenmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulundu. HDP Fethiye İlçe Teşkilatı tarafından İlçe Seçim Kurulu'na verilen dilekçede seçimlerin düzeni ve güvenirliliğinin yok edildiği belirtildi.

HDP Fethiye İlçe Teşkilatı, mart ayının başında ilçe teşkilat binasının açılışı sırasında başlayan ve sonrasında devam eden olaylarla ilgili YSK'nın kapısını çaldı. Fethiye Yüksek Seçim Kurulu'na dilekçe veren parti teşkilatı seçimlerin ertelenmesini istedi. 26 Mart 2014 tarihinde verilen dilekçede anayasal yükümlülükler ve Siyasi Partiler Yasası'na dikkat çekildi. Siyasi Partiler Yasası ve 298 sayılı Yasa'da tanımlanan seçim çalışmalarının hatırlatıldığı dilekçede, seçim bürosunun kullanılamaz derecede tahrip edildiği ve can güvenliği nedeniyle seçim bürosuna gidemediklerine vurgu yapıldı. Teşkilat olarak seçim süreci boyunca hiçbir seçim faaliyetlerini yürütemediğinin de yer aldığı dilekçede seçimlerin ertelenmesi ve Fethiye Belediye Başkanı ve Demokrat Parti Fethiye Belediye başkan adayı Behçet Saatcı'nın adaylığının düşürülmesi istendi.

BELEDİYE BAŞKANININ ADAYLIĞININ DÜŞÜRÜLMESİ İSTENDİ

HDP Fethiye Teşkilatı tarafından Fethiye YSK'ya verilen dilekçede şu ifadelere yer verildi:
"Partimiz ilçe seçimlerinde adeta eylemsel olarak saf dışı bırakılmıştır. An itibari ile siyasal parti olarak bize oy vermek isteyen vatandaşlarımız tehdit altında ve korku içerisindedir. Açıktan tehdit edilmektedirler. Baskı ile sindirilmek istenmektedirler. Parti üyesi olsun veyahut olmasın parti çalışmalarına katılmış tüm yurttaşlarımızın partimiz ile bağı zorbalıkla kopartılmıştır. Bu koşullarda eşitler arası tarafsız, düzenli ve güvenlikli bir seçimin koşulu mevcut değildir. Yukarıda özetlenen tehdit, baskı ve sabotaj eylemleri nedeniyle seçmenler sandık başlarına gidemeyecek ve oy kullanamayacaklardır. Seçimlere gölge düşürülmüştür. Şaibeli olacak seçimlerin tüm düzen ve güvenliğinin sağlanacağı bir zamana kadar acilen Fethiye ilçesinde 30.03.2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerinin ertelenmesini, serbest seçimlerin üzerine gölge düşmesine sebebiyet veren Demokrat Parti Belediye başkan adayının yasalar çerçevesinde adaylığının düşürülmesi, seçimlerin düzen ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olan başta Fethiye Kaymakamlığı ve daha sonra Garnizon Komutanlığı, Emniyet Amirliği ve Belediye Başkanlığının bu konuda haklarında da gerekli yasal işlemlerin yapılmasını istiyoruz." CİHAN

Yorumlar