HDP 2. Olağanüstü Kongresi'nde seçimler başladı

HDP 2. Olağanüstü Kongresi’nde konuşmaların ve tüzük değişikliklerinin ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile girilen seçimde Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın isimleri eş genel başkan adaylığı için açıklandı.Kongrede...

Google Haberlere Abone ol
HDP 2. Olağanüstü Kongresi'nde seçimler başladı

HDP 2. Olağanüstü Kongresi’nde konuşmaların ve tüzük değişikliklerinin ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile girilen seçimde Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın isimleri eş genel başkan adaylığı için açıklandı.

Kongrede raporların okunup, onanmasının ardından ise tüzük değişiklikleri okundu. Buna göre; Parti Meclisi sayısı 80′den 100′e çıkarıldı. MYK ise 25′ten 29′a çıkarıldı. Fiili olarak uygulanan eş başkanlık sisteminde ise tüzük uyarlaması yapıldı. İl ve ilçelerde ise fiili olarak uygulamaya devam edileceği kaydedildi. Yüzde 50 pozitif ayrımcılık ilkesi aşılarak, yapılan değişiklik ile iki eş başkanın ikisinin de kadın olabileceğin kaydedildi.

Tüzük değişikliğinin ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde eş genel başkan adayı olarak Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ yer alıyor. Seçimlerde ayrıca 100 asil PM üyesi ile 50 de yedek PM üyesi seçilecek.

CİHAN

Yorumlar