Hamzaçebi: Dilekçeyi teslim ettik, Anayasasa Mahkemesi’nin kararını bekliyoruz

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik içeren yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne dilekçeyi bu sabah teslim ettiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hamzaçebi: Dilekçeyi teslim ettik, Anayasasa Mahkemesi’nin kararını bekliyoruz

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik içeren yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne dilekçeyi bu sabah teslim ettiklerini söyledi. Hamzaçebi, mahkemenin kararını beklediklerini dile getirdi.

    TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Akif Hamzaçebi, Anayasa Mahkemesi’nin kendilerine iade ettiği başvuru dilekçesiyle ilgili eksiklikleri giderdiklerini ifade etti. Hamzaçebi, “HSYK yasası çok açık bir şekilde anayasaya aykırıdır. Bununla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’nin CHP’nin dilekçesinde eksik bulduğu konuları da bu sabah tamamlayarak Anayasa Mahkemesi’ne saat 08.30’da teslim ettik. Anayasa Mahkemesi’nin konuya ilişkin kararını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

    Bir gazetecinin CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun Başbakan’a ait olduğu iddia edilen Çatalca’daki villalar hakkında verdiği soru önergesini değerlendiren Hamzaçebi, “Urla’daki villalar, Çatalca’daki villalar kamu olanaklarının kullanılması bunları hepsi hukuksuzdur.” dedi.

    Dün akşam internete düşen ve Başbakan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen ses kayıtlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hamzaçebi, “Bütün bu tespitlerin, tapelerin süratle yargıya intikal etmesi gerekir. Bunlar Türkiye’nin siyasetini esir almıştır. Siyasetin gündemini bu olaylar belirleyecektir. Bunlardan kaçmak kaçınmak mümkün değildir. Hükümet istediği kadar tayinler yapsın, bu yolsuzlukların üstünü kimse örtemez, bunlar Yüce Divan’a intikal edecektir ve yargı konusu olacaktır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar