Hamzaçebi: Başbakan, ‘Kılıçdaroğlu senin nefes alışını bile izliyoruz’ demişti

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, hükümetin dinlemelerden haberdar olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Hamzaçebi: Başbakan, ‘Kılıçdaroğlu senin nefes alışını bile izliyoruz’ demişti

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, hükümetin dinlemelerden haberdar olduğunu açıkladı. Başbakan’ın bir sözüne atıfta bulunan Hamzaçebi, “Başbakan, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik olarak, ‘Ey Kılıçdaroğlu senin nefes alışını bile izliyoruz’ demişti. Bütün bunlar, bütün dinlemelerden hükümetin haberi olduğunu gösteriyor.” dedi.

    Meclis’te basın toplantısı düzenleyen CHP’li Hamzaçebi, internet düzenlemesini Anayasa Mahkemesi'ne götürüp götürmeyecekleri yönündeki soruya, “İnternetle ilgili yasakçı düzenlemeleri anayasanın haberleşme ve özgürlükle ilgili diğer düzenlemelerine aykırı gördüğümüz için onunla ilgili iptal dilekçesi çalışmamız devam ediyor. Bittiğinde bununla ilgili iptal davasını açacağız.” şeklinde yanıt verdi.

    7 bin kişinin dinlendiğine dair iddiaların sorulması üzerine Hamzaçebi şunları söyledi: “Elbette önemli bir iddiadır. Böyle bir tespit varsa bunun üzerine gidilmesi gerekir. Hükümete şunu sormak istiyorum; 7 bin kişinin dinlendiğine yönelik tespit, bugün mü sizin tarafınızdan öğrenilmiştir, yoksa bu yıllardır sizin tarafınızdan biliniyordu da konjoktür bunu gerektirdiği için mi bunu basınla paylaştınız. Bundan birkaç yıl önce Sayın Ulaştırma Bakanı şunu söylemişti; ‘Dinlemeyi önlemek mümkün değildir, konuşmalarınızda bir sorun yoksa sakınca yoktur’ gibi bir anlayış sergilemişti. O anlayışı sergileyenleri bugün 7 bin kişi dinleniyor bir iddiayı ortaya atmalarını büyük bir çelişki olarak görüyorum. Böyle bir dinleme yapılmışsa derhal soruşturulmalı. Üzerine gidilmelidir. Kısa bir süre önce CHP’nin dinlendiği tespiti vardı. Bazı iş adamlarının ve CHP’li milletvekillerinin dinlendiği ve fişlendiği medyada yer aldı. Hükümet hiçbir adım atmadı. Başbakan, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik olarak, ‘Ey Kılıçdaroğlu senin nefes alışını bile izliyoruz’ demişti. Bütün bunlar bütün dinlemelerden hükümetin haberi olduğunu gösteriyor. Haberi olmadığını düşünmüyorum. Bu soruşturma yapılmalı, bu dinlemelere müsaade eden bildiği halde ses çıkarmayan göz yuman kamu görevlileri bakanlar hakkında da gerekli soruşturma yapılmalıdır.” CİHAN

Yorumlar