Halaçoğlu: Engin Alan, zannediyorum ki Öcalan'a karşı rehin olarak tutuluyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, "Engin Alan Paşa, zannediyorum ki, Abdullah Öcalan'a karşı rehin olarak tutuluyor. Aksi takdirde onun serbest bırakılması için bu kadar yol varken Hükûmet veyahut da Adalet...

Google Haberlere Abone ol
Halaçoğlu: Engin Alan, zannediyorum ki Öcalan'a karşı rehin olarak tutuluyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, "Engin Alan Paşa, zannediyorum ki, Abdullah Öcalan'a karşı rehin olarak tutuluyor. Aksi takdirde onun serbest bırakılması için bu kadar yol varken Hükûmet veyahut da Adalet Bakanlığı neden bu konuda bir girişimde bulunmuyor? Her konuda girişimde bulunanların bu konuda girişimde bulunmaması gerçekten ilgi çekici değil mi?" diye konuştu.

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada, Engin Alan'ın hapishaneden kurtarılması konusundaki tekliflerinden dolayı Cumhuriyet Halk Partisi'ne teşekkür etti. “Aslında, bunun yolu çok daha basit, bir önergeye bile ihtiyacı yok” diyen Halaçoğlu, “Engin Alan Paşa, Anayasa'nın 14. maddesi gereğince içeride tutuluyor diğerlerinden farklı olarak. 14. madde şunu söylüyor: Anayasada yer alan hak ve hürriyetlerden hiçbiri, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan demokratik ve lâik Cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamaz. Aslında, şerefle Türk ordusunda görev yapmış, terörle mücadele etmiş, Kıbrıs'ta bulunmuş, Azerbaycan'da bulunmuş, pek çok görevi başarıyla ifa etmiş bir komutanın bu şekilde, bu suçlamalarla, aksine sürekli olarak ülkenin bölünmez bütünlüğü konusunda çalışan bir şahsın bu adla suçlanarak içeriye atılmış olması ve içeride tutulması gerçekten kabul edilemez bir durumdur. Her şeyden önce, orduya kumpas kurulduğunu söyleyen Hükûmetin bu konuda çok daha aktif hâle gelmesi gerekir. Mademki kumpas kurulmuşsa ve üstelik de TÜBİTAK tarafından da sahte CD'ler hazırlandığı ortaya konulmuşsa girişimde bulunularak Engin Alan Paşa'nın, milletvekilimizin çıkarılması gerekir.” diye konuştu.

Halaçoğlu, yaşananların, aslında kıvranıp duran Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni veya Millet Meclisi’ndeki milletvekillerini sıkıntıdan kurtaracak bir konu olduğunu dile getirerek, şunları söyledi; “Bunu defalarca dile getirmemize rağmen, maalesef kimse bu konuda bir adım atmıyor. Çünkü, Engin Alan Paşa, zannediyorum ki, Abdullah Öcalan'a karşı rehin olarak tutuluyor. Aksi takdirde onun serbest bırakılması için bu kadar yol varken Hükûmet veyahut da Adalet Bakanlığı neden bu konuda bir girişimde bulunmuyor? Her konuda girişimde bulunanların bu konuda girişimde bulunmaması gerçekten ilgi çekici değil mi? Çok basit diyorum, tekrar ediyorum. 14'üncü madde gereğince içeride tutulduğu için çıkarılması herhangi bir kanun teklifiyle mümkün değil, Anayasa'nın 14'üncü maddesi bulunduğu müddetçe. Bunu kaldırdığınız takdirde ancak çıkabilir. Hâlbuki ben de aksini söylüyorum. Yargıtay Başsavcısı, sadece, Ceza Genel Kurulunda delillerin yetersizliğini veyahut da TÜBİTAK'ın vermiş olduğu karar çerçevesinde yeniden gözden geçirilmesini gerektiğini beyan etmesi mahkûmiyeti düşürüyor ve yeniden yargılanmasına imkân tanıyor. Bu yapıldığı takdirde o da milletin teveccühüyle seçilmiş olduğu için bu Mecliste yerini alacaktır.”

CİHAN

Yorumlar