Hakan Şükür, korucuların öldürülmesini Meclis gündemine taşıdı

Bağımsız İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, korucularla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.Son dönemde PKK terör örgütünce köy korucularına...

Google Haberlere Abone ol
Hakan Şükür, korucuların öldürülmesini Meclis gündemine taşıdı

Bağımsız İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, korucularla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Son dönemde PKK terör örgütünce köy korucularına karşı işlenen cinayetlerin bölgede endişe verici boyutlara ulaştığına dikkat çeken Şükür, en son Mardin’in Dargeçit ilçesinde 1990 yılından bu yana koruculuk yapan Mehmet Uğurtay’ın şehit edilmesi ile öldürülen korucu sayısının 8’e yükseldiğini ifade etti.

Bölge’de koruculara karşı işlenen cinayetlerin bilhassa son 6 ay içerisinde ciddi bir artış gösterdiğini anlatan Şükür, "Şırnak’ta Hasan Caner, Cizre’de Mehmet Güven, Sait Coşkun, Silopi’de Ramazan Erkan, Uludere’de Sait Onat, Ali Nart, Ali Kılıç şehit edilmişlerdir. PKK terör örgütü Bölge’de görev yapan korucuların evlerine tehdit mektupları bırakmaktadır. Köy korucuları federasyonu koordinatörü Ata Altın da, korucuların evine tehdit mektupları bırakıldığına, PKK terör örgütünün elinde infaz listesinin bulunduğuna dair birçok defa açıklamalar yapmıştır." dedi.

Hakan Şükür, Bakan Ala'ya şu soruları yöneltti:

Söz konusu işlenen cinayetler ile ilgili Bakanlık’ça resmi bir açıklama yapılmamıştır, Bakanlığınızın bu yöndeki resmi açıklaması ne yöndedir?

PKK terör örgütünün bölgede korucuların evlerine tehdit mektubu bıraktığı bilinmekte olup, Jandarma, Emniyet ve MİT bu yönde koruculara ve ailelerine karşı ne tür önlemler almıştır?

Mesleki bakımdan köy korucularının görevde bulundukları süre içerisinde yaralanmaları, sakatlanmaları ve ölümleri halinde 2330 sayılı nakdi tazminat bağlanması hakkındaki kanun hükümleri uygulanmış mıdır? Şehit edilen korucularımızın ailelerine ayni ve nakdi yardım yapılmış mıdır?

2013 yılı Mayıs ayında kaçırılan bir korucumuzdan haber alınamamıştır, bakanlığın bu yöndeki açıklaması nedir?

Bölge’de görev yapan korucularımızın özlük hakları ve statüleri ile ilgili Bakanlığınızca yürütülen bir çalışma var mıdır? Şayet var ise hangi aşamadadır? CİHAN

Yorumlar