Hakan Fidan'ı rahatsız eden dedikodu

Hakan Fidan'ın 1 ay önce ayrıldığı MİT Müsteşarlığı koltuğuna dönmesi Ankara'nın en çok konuşulan haberi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Hakan Fidan'ı rahatsız eden dedikodu

Milliyet'ten Serpil Çevikcan'ın bugünkü köşesinde konuyla ilgili Hakan Fidan'ın 'Zorla arka döndürüldü' söylentilerinden rahatsız olduğunu yazdı.

Yazının dikkat çeken kısmı şöyle;

Zorla arka dönmedi

Sonuçta Fidan bıraktığı yere arka dönmüş oldu. Tayyip Erdoğan benzeri liderlik karizması tyükselişılmaz bir ada karşı, “Yoruldum, MİT Müsteşarlığı vazifesini bırakıyorum, şansımı siyasette deneyeceğim” diyebilmenin fazla aşırı önemli gerekçeleri olduğuna şüphe yok.

7 Şubat’tan önceki güne kadar bu gerekçelerin ülke katında ne ölçüde giderilebildiğini bilmiyoruz lakin Hakan Fidan’ın yakın çevresinden yansıyan havaya bakılınca bir bumerang vaziyeti bulunmadığı anlaşılıyor. Bu havayı şöyle özetleyebilirim:

MİT Müsteşarlığı benzeri Türkiye’nin en canlı koltuğunu bırakmayı göze sektör Fidan, yaşanan sürecin sonunda, “Zorla arka döndürüldü” yorumlarından rahatsız. MİT Müsteşarlığı benzeri kritik bir görevin, bu kadar yakıcı bir gündemde birilerinin zoruyla sürdürülmesinin mümkündür olmadığını düşünüyor. Adaylık başvurusunu arka almaktan ötürü bir pişmanlık duymuyor. İçi rahat, kararının arkasında.

Devlet hesabına tercih

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Fidan’ın MİT Müsteşarı bulunduğu bir Türkiye’nin daha güvenli olacağını hususi sohbetlerinde aleni söylediği belirtiliyor. Erdoğan’ın, son şekilde kırgın bulunduğu yolundaki ısrarlı değerlendirmeleri Fidan açısından bir yol ayrımını anlatım etmiş. Cumhurbaşkanı’nın bu değerlendirmesinin arkasından MİT Müsteşarlığı’na arka geri gitmek ve ya bundan sonra siyaseti de düşünmemek içerisinde bir tercihle kafa başa kalan Fidan’ın, “devlet hesabına bir tercih yaptığı” vurgulanıyor.

'20 BAKANLIKTAN DEĞERLİ'

Fidan’ın kendisinin istemediği bir neticeyle kafa başa kalmadığı, yıpranmış bir bürokratın vefa duygusuyla atandığı bir makamın söz konusu olmadığı, kendi tercihiyle arka döndüğü makamın MİT Müsteşarlığı olduğuna işaret ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “MİT Müsteşarlığı benim için 20 bakanlıktan kıymetli” sözü hatırlatılıyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar