Gürsel Tekin: Cumhurbaşkanı, hukukun katledilişinde sessiz kalmıştır

Seçim çalışmaları kapsamında Bağcılar’da esnaf ziyareti yapan CHP’li Gürsel Tekin, Twitter yasağına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Gürsel Tekin: Cumhurbaşkanı, hukukun katledilişinde sessiz kalmıştır

Seçim çalışmaları kapsamında Bağcılar’da esnaf ziyareti yapan CHP’li Gürsel Tekin, Twitter yasağına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanını göreve çağıran Tekin, “Bütün bu yasakçı anlayış, hukukun katledilişinde Cumhurbaşkanı hep sessiz kalmıştır. Bu sessizlik anayasa ihlalidir.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, seçim çalışmaları kapsamında Bağcılarda esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Türkiye’de dün uygulanmaya başlanan Twitter yasağını eleştiren Tekin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sessiz kalmasını eleştirdi. Cumhurbaşkanı Gül'ün anayasayı korumakla yükümlü olduğunu hatırlatan Tekin, şöyle konuştu: “Öyle tweet ile meşgul olmayacak. Kuş bir tür bu yasağı aşacaktır. Sayın Cumhurbaşkanının yapması gereken, anayasa ihlali vardır, anayasa hukuk ayaklar altına alınmıştır, göreve çağırıyorum. Sadece öyle tweet geçerek bu işi kapatmaları mümkün değildir. Bütün bu yasakçı anlayış, hukukun katledilişinde Cumhurbaşkanı hep sessiz kalmıştır. Bu sessizlik anayasa ihlalidir.”

Sıkıyönetim dönemine girildiğini savunan ve bu güne kadar birçok konuda yasak uygulandığını kaydeden Tekin, “Bir iktidar düşünün kuştan korktuğu kadar Allah’tan korksaydı bütün bu numaralar başına gelmemiş olacaktı. Niye yasaklıyorsunuz? Neyi yasaklarsınız? Korktuğunuz şeyi yasaklarsınız.” dedi. Hiçbir yasağın ne Başbakan Erdoğan’ı ne de kabineyi kurtaramayacağını kaydeden Tekin, “Bütün dünya Türkiye’deki bu rezilliği konuşuyor.” yorumunda bulundu. Yaklaşık 3 ay önce olağanüstü hal dönemine girildiğini şeklinde bir ifade kullandığını belirten Tekin, “Türkiye bir Irak, Mısır, Tunus, Suriye değildir. Türkiye dünya ile entegre olmuş bir ülkedir. Şuanda 10 milyon yurttaşımız dünyanın her yerindedir. Hadi burayı yasakladınız, Ardahan’ın Edirne’nin ötesini nasıl yasaklayacaksınız? Hiçbir yasak bu kirliliği kapatmaz, kapatmaya da gücü yetmez. Bu kadar yasak getirdiğinize göre bir korkunuz var.” diye konuştu.

AK Parti’li eski 4 bakan hakkındaki fezlekelerde buluna bazı fotoğrafları gösteren Tekin, “Bunları görünce bir insan olarak utandığımı ifade etmek istiyorum, lanet olsun bu siyasetin içine nasıl girdim diye. Şu çantaları kim doldurdu? Bunların hepsi devletin belgesidir. Bu günaha ortak olmayın. İstanbul’da bakan çocukları, iktidardaki yetkililerin çocuklarının milli emlak dediğimiz kamu arazilerini nasıl talan ettiğini bütün belgeleriyle kamuoyuyla paylaştım. Bedeli 100 milyar dolar.” ifadesini kullandı. Vatandaşların Nevruz Bayramı’nı hem Türkçe hem de Kürtçe olarak kutlayan Tekin “Nevruz barıştır, kardeşliktir, sevgidir.” mesajını verdi.
CİHAN

Yorumlar