Gül: Yolsuzlukla ilgili bir iddia varsa üzerine gidilmesi birinci öncelik

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yolsuzlukla mücadelenin son derece önemli olduğunu kaydetti.

Google Haberlere Abone ol
Gül: Yolsuzlukla ilgili bir iddia varsa üzerine gidilmesi birinci öncelik

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yolsuzlukla mücadelenin son derece önemli olduğunu kaydetti. Gül, "Bir iddia varsa, bu iddianın gerçek olduğu tespit edilmeli, yoksa da yok olduğu gösterilip halk ikna edilmelidir." dedi.

"Yolsuzlukların üzerine gitmek ve vicdanları rahatlatmak gerekir." diyen Gül, şöyle devam etti: "Bu konuda prensipler çok önemlidir. Kurallar yeteri kadar iyi değilse ortam yolsuzluklara müsaade eder. Bize yeni kuralların gerektiği kanısındayım. Yolsuzlukla mücadelede şeffaflık getirildi ama bunların yeterli olmadığı kanısındayım. Sayıştay kanununun çıkarılması çok önemli. Dolayısıyla yolsuzlukla ilgili bir iddia varsa bunların üzerine gidilmesi birinci önceliktir herkes için."

Savcının bildiri dağıtmasının doğru şeyler olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Bunun doğru olup olmadığı bu hukuk süreci içinde olacak. Savcılar bazılarını da tahliye ettiler. Hiçbir şeyin üzeri örtülemez. Ama mahkemelerin savcıların görevi bunu kuralların çerçevesinde ortaya çıkarmaktır. Yanlışı olmayan korkmaması gerekir. Büyük yatırımcılar var; eğer kurallarına uygun olmayan bir suç atılırsa birden bire herkesin itibarını yok edebilirsiniz. Meclis Başkanı'nın söylediği çok önemlidir. Soruşturma safası gizlidir. Çünkü savcı hakim değil. Bunlara hepimizin dikkat etmesi gerekir. Yolsuzlukların üstü kapanırsa toplumu çürütür. Üstüne gitmek gerekir. Hepimizin birinci önceliği ekonominin iyi olmasıdır. Ekonomik istikrar her şeyin başında gelir. Sermayenin dolaşımı serbest. Bir işadamı parasını istediği yere götürebilir. Ekonomide bir kötüye gidiş olursa biz kendi gemimimizi delmeye başlamış oluruz. Eğer bir ülkede güven zedelenirse şu ülkeye yapılacak en büyük zarar olur." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar