Gül, yalan haberin fişini çekti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında bugün 'Erdoğan'ın fişini çektim' başlığıyla Cumhuriyet Gazetesi'nde çıkan ve ulusalcı basında giderek yayılan haberin fişi Gül tarafından çekildi. Gül, haberin tamamen uydurma olduğunu açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Gül, yalan haberin fişini çekti

Son Haberler Logo

Son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında ayrışma olduğu yönünde yapılan haberlere bugün de 11. Cumhurbaşkanı Gül ile Erdoğan hakkında 'yalan' bir habere imza atıldı. 

Cumhuriyet Gazetesi tarafından ortaya atılan yalan haber, kısa sürede ulusalcı basında geniş yankı buldu. Ulusalcı sitelerde, "Gül: Erdoğan'ın fişini çektim" başlığıyla yayınlanan haberler birkaç saat içinde Gül tarafından yalanlandı. 

Gazetenin haberinde, 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün, Erdoğan ile Beştepe'de yaptığı görüşme sert havada geçmiş. İddiaya göre Gül, Erdoğan'a "Başkanlık için ülkeyi yönetilmez duruma getirdiğini aktardı" söyledi.

Haberde, "Görüşmenin ardından Bülent Arınç'ın yanına giderek 'mesaj' veren Gül çevresine “Her şeyi söyledim, fişini çektim çıktım” dediği de konuşuluyor." ifadelerine yer verildi. 

Konuyla ilgili Gül'den yalanlama geldi. Gül tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bugün bir gazetede Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'la 9 Şubat 2016 tarihli görüşmemiz hakkında yakışıksız ve asılsız ifadeler kullanılmıştır. Söz konusu ifadelerin hiçbiri kesinlikle doğru değildir" denildi. 

 

 

Yorumlar