Genel Başkan Yardımcısı'ndan Olimpiyatlara Eleştiri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, meydanlarda Hizmet Hareketi'ne karalama ve hakaretlerine meydanlarda devam ederken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da Manisa'da, Türkiye ve dünyada herkes tarafından takdir edilen Türkçe Olimpiyatlarını eleş

Google Haberlere Abone ol
Genel Başkan Yardımcısı'ndan Olimpiyatlara Eleştiri

Manisa Öğretmenevi’nde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Soylu, “Biz milli duygularımızı kabarttığı için Türkçe Olimpiyatlarına sahip çıkarken, onlar bu olimpiyatları devleti kuşatmak için kullanmışlar. Bu kuşatma, ülkeyi ele geçirmek için büyük bir maymuncukmuş. Bunu bugün anladık.” dedi.

17 Aralık operasyonunun Türk tarihinin en aşağılık operasyonu olduğunu savunan Soylu, “17 Aralık’ta bu ülkenin geleceğini çalmak istediler. Bunu yapanlar Türkiye’yi ucuza kapatmak istiyorlar. Yükselen Türkiye’yi hazmedemiyorlar. Batılı devletlerle aramızdaki farkın kapanmasını içlerine sindiremiyorlar. Lime lime edilmiş bir Türkiye istiyorlar. Ancak biz bütün bunlara rağmen önümüze bakıyoruz. Modern İpek yolunun inşasına devam ediyoruz. Biz elimize geçen fırsatları ıskalamıyoruz. Türkiye artık bir tek can için uçak, helikopter kaldırabilen bir ülke. Bugün insanımız bilinçli. Yapılanlara kızıyor. Menderes’te çırak, Özal’da kalfa olan bu ülke ustalık döneminde Tayyip Erdoğan’ı yedirtmeyecek.” dedi.

17 Aralık operasyonlarında paralel yapı olarak bilinen örgütün herkesi dinlediğini ileri süren Soylu, “Bunlar kasetle demokrasiye çeki düzen vermek istiyorlar. Ancak bilmedikleri bir şey var. Bu topraklara kim bu zamana kadar ihanet ettiyse hep cezasını bulmuştur. Biz milli duygularımızı kapattığı için Türkçe Olimpiyatlarına sahip çıkarken, onlar bu olimpiyatları devleti kuşatmak için kullanmışlar. Bunu görememişiz çok safmışız.” dedi.

17 Aralıkta Türkiye’nin egemenliğine kast edildiğini belirten Soylu, “Biz burada hukuku siyasallaştıran bir örgütle karşı karşıya kaldık. Bizi dinleyenler CHP ve MHP’yi de dinlediler. Bunun kanıtı geçtiğimiz seçimlerde MHP’nin başına gelenlerdi. Ancak milletimiz 30 Mart'ta demokrasiye inanacak.” diye konuştu.

Yorumlar