Ferhat Tunç da aday adayı oldu

HDP'den Dersim Milletvekilliği içn aday adaylığını açıklayan Ferhat Tunç, ezilenleri temsil etmek için bu kararı aldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Ferhat Tunç da aday adayı oldu

Sanatçı Ferhat Tunç, HDP Dersim Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Halkların Demokratik Partisi Dersim İl Örgütü'ne aday adaylığı için başvurusunu gerçekleştiren sanatçı Tunç, Meclis çatısı altında Dersimliler ve ezilenleri temsil etmek için bu kararı aldığını belirtti.

"YERİ GELDİ SANATIMLA EMEK VERMEYE ÇALIŞTIM, YERİ GELDİ GAZ YEDİK"

Sanatçı Ferhat Tunç, yapıtğı matbuat izahatsında, Meclis çatısı altında Dersimliler ve ezilenleri temsil etmek için HDP'den aday adayı olma kararı aldığını belirterek, "Siyaset, Türkiye'de kirliliğin bünyesinde mana ve değerini yitirse de bizler açısında halkın değişim ve dönüşümünün bir vasıtası şekilde değerini koruyor. Halkın siyasetini yapmanın ana gerekçesinin ise halkın kendilerini ve geleceğe dönük planlamalarına layık olmaktan geçtiğine inanıyorum. Kendimi bildim bileli mücadelenin arasında bulunmaya çaba ettim. Yeri geldi sanatımla meslek vermeye çalıştım, noktayı geldi halkla ortak gaz yedik, hapis yattık." dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar