Esed'i savunan Loğoğlu'ndan PYD'ye övgü

CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin, bu kez de PYD'yi övdü.

Google Haberlere Abone ol
Esed'i savunan Loğoğlu'ndan PYD'ye övgü

CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin, "Hükümet, Süleyman Şah Türbesi'ne girerken, PYD'nin sağladığı kolaylıkları inkar etmeye çalışıyor" dedi.

"LOĞOĞLU SURİYE REJİMİNİN SÖZCÜSÜ"

Loğoğlu, Meclis'te düzenlediği matbuat toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasında, "Faruk Loğoğlu Suriye rejiminin sözcüsüdür. Loğoğlu'nun sarf ettiği sözleri Suriye söyleyemedi. CHP Esad'ı savunuyor" ifadelerini kullandığını belirtti.

Şah Fırat Operasyonu'nun uluslararası hukuka marjinal olduğunu savunan Loğoğlu, bununla beraber bu operasyonla askerin ve bayrağın AK Parti'nin politik emellerine aygıt edildiğini öne sürdü.

Suriye'den Türkiye'ye bir hücum gerçekleşmediğini, en ufak bir arbede olmadığını ifade eden Loğoğlu, şöyle devam etti:

PYD'YE METHİYE DÜZDÜ

"Hükümet, Süleyman Şah Türbesi'ne girerken, PYD'nin sağladığı kolaylıkları inkar etmeye çalışıyor. Elbette askerlerimizin canı önemlidir. Can her şeyden üstündür. Ama askerin bir diğer asli görevi olmaktadır o da vatanı korumaktır ve icabında yurt için ölmektir. Ama ne yapmıştır bu hükümet, kendi politik amaçları için askeri ve bayrağımızı aygıt ederek böyle bir operasyon düzenlemiş ve bunu kocaman bir muvaffakiyet şekilde ulusumuza satmaya çalışmaktadır.

ATATÜRK'LÜ KAMUFLAJ

Ben Türk milleti sebebi ile seçildim. Türk ulusunun kendilerini savunurum. Genel Kurul'da AKP'li vekillere sordum bunu; sizler birtakım temsil ediyorsunuz?

Bizim Suriye politikamızı öğrenmek arzu edenler BM Yasası'nı okusun, Atatürk'ün, 'Yurtta sulh cihanda barış' sözlerine baksın; AKP Hükümeti'nin politikalarını öğrenmek istiyorsanız, MİT tırlarına ve Reyhanlı'da olanlara bakmanız yeterlidir?"

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar