Erdoğan'la görüşen Somalı madenciler: En büyük önlemler artık alınacaktır

Soma'dan gelen 13 madenci, AK Parti Genel Merkezi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı görüşmenin ardından AK...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'la görüşen Somalı madenciler: En büyük önlemler artık alınacaktır

Soma'dan gelen 13 madenci, AK Parti Genel Merkezi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı görüşmenin ardından AK Parti Genel Merkezi'nden ayrılan madenciler çıkışta bir açıklama yaptı.

İlk olarak AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, kısa bir konuşma yaptı. Kapusuz, "Misafirlerimiz Soma'dan teşrif ettiler. Meclis'teki yoğun çalışmalar sebebiyle oradaki işçi arkadaşları adına kendilerini temsilen davet ettik. Orada bugüne kadar olup bitenleri bizzat iki bakanımızla birlikte bölge milletvekili arkadaşlarımız ve halkla ilişkiler başkanlığı olarak kardeşlerimizle beraber olduk. Bu arada Başbakanımız da genel merkeze teşrif ettiği için Başbakanımız ile görüştük. Diğer siyasi partilerimizi gruplar olarak ziyaret edecekler. Ayrıca Türk-İş'i ziyaret edecekler. Daha sonra da bölgeye Soma'ya, arkadaşlarının yanına dönecekler. Elbette kendilerine söz vereceğiz, kendileri ifade edecek. Ancak programımızın uzamış olması, sabah 7,5'tan beri buradayız, Meclis'teki arkadaşlarımız da bekliyor. Ama işçi arkadaşlarımız bu ziyaretlerle ilgili bir temsilcisi, içlerinden bir arkadaşımız kısa bir açıklama yapacak ve sizden izin isteyeceğiz." dedi.

Ardından, madencilerin sözcü olarak seçtikleri Eren Malkoç isimli madenci kısa bir değerlendirme yaptı. "Sayın Türkiye halkı, öncelikle başımız sağ olsun." diye sözlerine başlayan Malkoç, şöyle devam etti: "Biz buraya bizim çektiğimiz acıların çektiğimiz çilelerin derdine derman aramaya geldik. Bu dermanın olumlu geçtiğini buradan herkese duyuralım. Bize burada sahip çıkacak gerçekten yürekli, onurlu ve bizi hiçbir zaman ayaklar altına almayacak insanlarla konuştuk. Bunlara Sayın Enerji Bakanımız, Sayın Çalışma Bakanımız ve tüm milletvekillerimizle ve en önemlisi Sayın Başbakanımız ile konuşma fırsatı bulduk. Bunların en üst düzeyde olumlu geçtiğini burada duyurabilirim. En büyük önlemler artık alınacaktır. Bundan sonra en önemli iş, hiçbir maden ocağına ateş düşmeyecektir. Allah'ın izniyle bunları artık yürürlüğe koymak için sayın bakanlarımız, sayın milletvekillerimiz, başbakanımız, cumhurbaşkanımız çalışma yapacaktır. Bundan eminiz. Sonsuz bir şekilde madenci olarak onlara güvenimiz sonsuzdur."

Maden işçileri ardından diğer parti grupları ile görüşmek üzere TBMM'ye gitti. CİHAN

Yorumlar