Erdoğan’ın aracına tükürenin cezası belli oldu

Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde makam aracına tükürdüğü iddiasıyla yargılanan Fatih Koçkesen'in cezası belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan’ın aracına tükürenin cezası belli oldu

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanığın halk görevlisine karşı hakaret suçunun sübuta erdiğini  belitti.

Mahkeme, suçun işleniş biçimi, uygulanan araç, işlendiği zaman, yer, konunun ciddiyet ve değeri, meydana gelen zararın ağırlığı ile kastın ağırlığı, erek ve saiki gözönüne alarak, sanık Koçkesen’in 365 gün adli nakit cezasına çarptırılmasına karar verdi.


Sanığın eyleminin açıkça ortamda yapıldığının anlaşıldığını belirten mahkeme, cezayı 1/4 oranında artırarak 456 gün adli nakit cezasına hükmetti.

Mahkeme, sanığın adli sicil geçmişi, dosya kapsamında anlaşılan sosyal ilişkileri, eleştiri sürecindeki gözlemlenen davranışlarını da gözönüne alarak indirime gitti ve Fatih Koçkesen’in 380 gün adli nakit cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

ADLİ PARA CEZASI ERTELENDİ

Sanığın kişiliği, sosyal ve ekonomik durumu, eleştiri sürecindeki pişmanlığı ve suçun niteliklerini gözönünde bulunduran mahkeme, günlüğü 20 TL’den sanığı 7 bin 600 Tl adli nakit cezasına çarptırdı.

Sanığın daha evvelden kasıtlı suçtan mahkum olmaması, benlik nitelikleri ile duruşmadaki idare ve davranışlarını gözönünde bulunduran mahkeme, Koçkesen’in tekrardan suç işlemeyeceği hususunda kanaate vararak, hükmün açıklanmasının arka bırakılmasına karar verdi.

5 YIL İÇİNDE SUÇ İŞLEMEZSE ORTADAN KALKACAK

Mahkeme, sanığın 5 sene süreyle kontrol süresine tabi tutulmasına hükmetti. Sanık Koçkesen 5 sene arasında suç işlemezse dava ortadan kalkacak.

ARACA TÜKÜRDÜĞÜNÜ KABUL ETTİ

Koçkesen’in Eyüp Sultan Camii önünde park halindeki siyah renkli makam aracının plakasının 02 olduğunu görünce aracın Başbakan’a ilişkin makam aracı olduğunu düşündüğü, Soma’da meydana gelen maden faciasından Başbakan ve hükümeti mesul gördüğünden reaksiyon olması açısından vasıtaya tükürdüğünü kabul ettiği kaydedildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar