Erdoğan'dan Sakık’a 'Eronat' sitemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat için sarf ettiği sözlerden dolayı özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Sakık’a 'Eronat' sitemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat için sarf ettiği sözlerden dolayı özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan, “Milletvekilimiz Oya Eronat kardeşime, hiç tahmin etmezdim, evlat acısı yaşamış olan bir milletvekili arkadaşımın, burada terör örgütü tarafından şehit edilmiş yavrusuna ‘acının keyfini sürüyorsunuz’ gibi bir yaklaşımla ifade etmiş olması bana göre hiç yakıştıramadığım…Ne edebe sığar ne adaba sığar hiçbir şeye sığmaz. Ve hüngür hüngür ağlatmaya onun hakkı yoktu, gelip onun Oya hanımdan özür dilemesi gerekir. Milletin oyu ile buraya gelmiş bir insana kalkıp da böyle bir yakıştırmayı yapmaya hakkı yoktur.” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinde konuşan Başbakan Erdoğan, hükümetin icraatlarını anlattı. Erdoğan, “2002 yılında bütün Türkiye’deki toplam otomobil sayısı 4 milyon 600 bin adetti. Şu anda iki katı, 9 milyon adet. 11 yılda 4 milyon 525 bin otomobil trafiğe çıktı. 2002 yılında bir yıl içinde 91 bin otomobil satılmıştı. 2012 yılında 1 yılda 556 bin adet otomobil satıldı. 11 yıl önce 1 yılda 1 milyon 88 bin buzdolabı satılmıştı, 2004’ten itibaren yılda ortalama 2 milyon adet buzdolabı satılıyor. 2012 yılında bu sayı 2 milyon 317 bin adet. Çamaşır makinesi aynı şekilde.” diye konuştu.

Erdoğan, “Bir refah göstergesi olarak hava yollarındaki yolcu sayısını da özellikle ifade etmem lazım. THY 11 yıllık süreçte çok ciddi bir büyüme kaydetti. 2003'te 103 ülkeye uçan THY şu anda 206 noktaya uçuyor. Yolcu uçağı sayımız 162’den 383’e çıktı. 10 yılda 10 milyondan fazla vatandaşımız ilk kez uçağa bindi. 2003’te 34,5 milyon olan yolcu sayısı 2012 sonunda 131 milyona ulaştı, bu yılın sonunda da 152 milyonu aşması bekleniyor.” diye ekledi.

İstihdam konusunda artan nüfusa artan iş gücüne rağmen önemli başarılar elde etkilerini belirten Erdoğan, bu alandaki rakamları paylaştı.

“Türkiye’nin borç konusu maalesef yıllardır istismar ediliyor” diyen Erdoğan, Türkiye ekonomisinin borç konusunda tarihteki en iyi performansını gösterdiğini vurguladı. Erdoğan’ın borç konusunda rakamları paylaştığı sırada muhalefet sıralarından laf atan vekiller oldu.

2013 yılı Mayıs ayında faiz oranlarının yüzde 4,67’ye kadar gerilediğini ve tarihinin en düşük seviyesine düştüğünü dile getiren Erdoğan, Gezi olayları sonrasında ise yüzde 9’a yükseldiğini belirtti.

Ardından özelleştirme ve faiz ödemelerine ilişkin geçmişteki ve bugünkü rakamları paylaşan Erdoğan, “Bu hükümet geçmişin hatalarını telafi etmiş geçmişte ödenen ağır faturalara son vermiş, Türkiye’nin birikimine daha fazla birikim katmıştır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, muhalefet vekillerinin yine tepki göstermesi üzerine, “Kredilerin takip oranları ile sürekli istismar yapılıyor sürekli yanlış rakamlar verilerek kamuoyu yanıltılmak isteniyor. Akşam farklı sabah farklı konuşan bir muhalefet var karşımızda. Özellikle ana muhalefet. Zorunlu tasarrufta 13,6 katrilyon işçi memur kardeşimden para kesti bizden önceki yönetimler. Bu zorunlu tasarrufu biz ödedik, biz. Konutu edindirme yardımı adı altında 3,5 katrilyon para kesildi bunu da biz ödedik. Bunlardan haberiniz var mı? Başka yerlerde dolaşıyorsunuz. Önce halkın arasına girin. Ben bu rakamları yaşayarak konuşuyorum sen havadan konuşuyorsun.” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN’IN KONUŞMASINDAN NOTLAR

Erdoğan konuşmasının ilk bir saatinin sona ermesinin ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek kendisini “Bir saat doldu” diye uyardı. Erdoğan’a 5 dakika ek süre verildi. Ancak Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 9 dakika fazla konuştuğunu hatırlattı.

Erdoğan’ın konuşmasının sonlarına doğru muhalefet sıralarındaki vekillerin tepkileri artmaya başladı. Çok sayıda milletvekili Erdoğan’a laf atınca AK Partili vekiller de yüksek sesle cevap verdi. Cemil Çiçek “biraz sonra bitecek konuşma az kaldı. Bir şey kalmadı ki” diyerek muhalefet vekillerini susturmaya çalıştı.

Cemil Çiçek, bu arada iki defa ek süre verdi.

Erdoğan, konuşmasının sonunda ise bugün Sırrı Sakık ile Oya Eronat arasında yaşanan tartışmaya değindi: “Milletvekilimiz, Oya Eronat kardeşime, hiç tahmin etmezdim, evlat acısı yaşamış olan bir milletvekili arkadaşımın, burada terör örgütü tarafından şehit edilmiş yavrusuna ‘acının keyfini sürüyorsunuz’ gibi bir yaklaşımla ifade etmiş olması bana göre hiç yakıştıramadığım…Ne edebe sığar ne adaba sığar hiçbir şeye sığmaz. Ve hüngür hüngür ağlatmaya onun hakkı yoktu, gelip onun Oya hanımdan özür dilemesi gerekir. Milletin oyu ile buraya gelmiş bir insana kalkıp da böyle bir yakıştırmayı yapmaya hakkı yoktur.”


CİHAN

Yorumlar