Erdoğan'dan rehine krizi yorumu: Geç olsun ama inşaallah hayırlısı olsun

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın Musul şehrinde yaşanan rehine krizini sabırla, diplomatik yollarla halletmenin gayreti içersisinde olduklarını söyledi. Rize Valiliği önündeki toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap eden Erdoğan,...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan rehine krizi yorumu: Geç olsun ama inşaallah hayırlısı olsun

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın Musul şehrinde yaşanan rehine krizini sabırla, diplomatik yollarla halletmenin gayreti içersisinde olduklarını söyledi.

Rize Valiliği önündeki toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap eden Erdoğan, dün Irak'ın Musul şehrini ele geçiren Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün, Türk Konsolosluğu personeli ve aileleri ile TIR şoförlerini rehin almasının ardından yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Musul’u işgal eden IŞİD üyelerinin 49 konsolosluk personeli ve ailelerini başka bir yere götürdüğünü ifade eden Erdoğan, “Orada 49 personelimiz ve bazı aile fertleri bulunuyordu. Tabi orada TIR taşımacılığı yapan şoförlerimiz, fabrikalarda çalışan işçilerimiz vardı. Gelişmeleri başta şahsım olmak üzere Dışişleri, MİT ve TSK yakından takip ediyoruz. Başta kendim olmak üzere başkonsolosumuzla da görüşmem oldu. Bu personelimizin ve aile fertlerinin geri dönmesi için her imkânı şu anda seferber etmiş durumdayız. Irak hükümeti nezdinde girişimlerimiz devam ediyor. Ayrıca BM ve NATO gibi uluslar arası kuruluşlar nezdinde uluslararası hukuk altı yapısını da oluşturuyoruz. Sadece başkonsolosluktaki personelimiz ve aileleri için değil, oradaki diğer vatandaşımızı sağ salim, emniyet içinde evlerine ulaştırmak için çalışmalar devam ediyor. Bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Musul’daki gelişmelerin anbean ve dikkatle takip ediyoruz. İnşallah hayırlı bir netice alacağız." dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu: "Türkiye büyük bir ülkedir ve kendisine yakışır şekilde davranıp, soğukkanlı şekilde neticeyi alacaktır. Şuandaki birinci önceliğimiz, Musul’daki vatandaşlarımızın can güvenliğidir. Onun için biz muhalefet partileri gibi davranamayız. Çünkü onların sırtında yük küfesi yok. Geç olsun ama inşaallah hayırlısı olsun. Onun için sabırla diplomatik yollarla bu işi halletmenin gayreti içerisindeyiz."

CİHAN

Yorumlar