Erdoğan, Yozgat'ta partililere hitap etti

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP'nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun memleketi Yozgat'ta Cumhuriyet Meydanı'nda partililere hitap etti.Yozgat'ın tarih boyunca büyük kahramanlar ve ilim insanları...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Yozgat'ta partililere hitap etti

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP'nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun memleketi Yozgat'ta Cumhuriyet Meydanı'nda partililere hitap etti.

Yozgat'ın tarih boyunca büyük kahramanlar ve ilim insanları yetiştirdiğini söyleyen Erdoğan, "Erzurum'da buradan dışarıya giden bir zat vardı. Yozgat'ta dışarıdan buraya getirilen bir zat var. Aslında aynı oyun aynı tezgah. Yozgat oynanan oyunun farkında. Çünkü CHP zulmünü bilir. Yozgat, tek parti döneminde burada ne büyük zulümler yaşandığını bilir. Ben inanıyorum ki Yozgat gidip CHP ile işbirliği yapanlara dersini sandıkta verecektir. Yaşanan onca zulümden sonra gidip CHP'nin oyuncağı olanlara cevabını çok iyi verir. Yozgat'tan Kılıçdaroğlu'na oy çıkar mı? Yozgat'tan CHP'nin oyuncağı olan Bahçeli'ye oy çıkar mı? Yozgat'tan Pensilvanya'ya oy çıkar mı? Hiç kimse Yozgat'ı Yozgatlıyı kandırmasın. Burası yiğidin harman olduğu yerdir, burası Bozok Ovası'dır. Bilboardlara Bozok Yaylası'nın yiğidi demekle yiğit olunmuyor. Sormak lazım, sen Bozok Yaylası'na kaç kere geldin ya. Öyle mi? Sormak lazım kaç kere geldin. Acaba Bozok Yaylası'nın yolunu biliyor musun diye sormak lazım. Burası CHP'nin İsmet İnönü'nün zulmünü iliklerine kadar yaşamış bir şehirdir. İşte onun için Yozgat'tan Pensilvanya partilerine inanıyorum ki inşallah oy çıkmayacaktır.

Şimdi bu CHP genel müdürü cumhurbaşkanı adayının kimler olamayacağını sıralamaya başladı. Ne dedi; 'Yalan söyleyenden cumhurbaşkanı adayı olmaz' dedi. Zaten yalan söylediğin için başbakan dahi olamıyorsun. Geldiğinden beri oyların hep düşüyor. 'Ahlaki değerleri yüksek olmayan kişiden cumhurbaşkanı adayı olamaz' dedi. 'Dünyada saygınlığı olmayan birisi cumhurbaşkanı adayı olamaz' dedi. 'Geçmişi şaibeli olan cumhurbaşkanı adayı olamaz' dedi. Sonra da dediklerinin arkasında durdu. Gerçekten de cumhurbaşkanı adayı olmadı. Doğru söylüyor, yalancıdan cumhurbaşkanı adayı olmaz. Nitekim kendisi olmadı. Doğru söylüyor; geçmişi şaibeli olandan cumhurbaşkanı adayı olmaz. Nitekim SSK'nın genel müdürüyken Sosyal Sigortalar Kurumu'nu nasıl dolandırdığı, nasıl berbat ettiği, kuyruklarda benim vatandaşlarımı nasıl inim inim inlettiği bilinen bir gerçek." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar