Erdoğan Suriye için dünyaya seslendi: Çocuklarınızın yüzüne nasıl bakıyorsunuz?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özellikle Suriye konusunda hükümeti eleştirenlere "Allah aşkına siz, aynaya bakabiliyor musunuz?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan Suriye için dünyaya seslendi: Çocuklarınızın yüzüne nasıl bakıyorsunuz?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özellikle Suriye konusunda hükümeti eleştirenlere "Allah aşkına siz, aynaya bakabiliyor musunuz?" diye sordu. Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde konuşan Erdoğan, "150 bin masum insanın katili olan Şam'daki diktatörle hatıra fotoğrafı çektirenlere soruyorum; siz aynaya bakabiliyor musunuz. Bunlarda vicdan yok, vicdanınızla yüzleşebiliyor musunuz? Şu anda Suriye'de bombalardan kurşunlardan korunsa bile soğuktan, kıtlıktan, açlıktan, hayatını kaybedenler var. Her gün Suriye'de, çocuklar donarak ölüyor. Dünyaya soruyorum, dünyanın vicdanına sesleniyorum: 'Çocuklarınızın yüzüne nasıl bakıyorsunuz?'" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki gün sürecek Antalya ziyaretine başladı. Erdoğan, ilk olarak Gazipaşa ilçesine geldi. Erdoğan, burada Gazipaşa Havalimanı'nın resmi açılışını yaptı ve halka hitap etti.

İÇERDEN VE DIŞARDAN ÇOK TEHDİTLER GELDİ

Bangladeş'te Abdülkadir Molla'nın idam edilmesi gibi haksızlıklara karşı gösterdikleri dik duruşu Suriye için de gösterdiklerini ve göstereceklerini söyleyen Erdoğan, "Bize içeriden ve dışarıdan çok tehditler geldi. 'Suriye'de mazlumun yanında durmayın' diye çok eleştiriler geldi. 'Türkiye dış politikada yalnızlaşıyor' dediler, 'komşularıyla sorunlu hale geliyor' dediler. Şimdi ben bu kesimlerin hepsine soruyorum. Türkiye'de ve dışarıda bizim Suriye politikamızı, Suriye'ye karşı tavrımızı eleştirenlere soruyorum. 150 binden fazla masum insan, çocuklar, kadınlar öldü, öldürüldü. Allah aşkına siz aynaya bakabiliyor musunuz? 150 bin masum insanın katili olan Şam'daki diktatörle, hatıra fotoğrafı çektirenlere soruyorum; siz aynaya bakabiliyor musunuz? Bunlarda vicdan yok, vicdanınızla yüzleşebiliyor musunuz? Şu anda, Suriye'de bombalardan kurşunlardan korunsa bile, soğuktan, kıtlıktan, açlıktan, hayatını kaybedenler var. Her gün Suriye'de, çocuklar donarak ölüyor. Dünyaya soruyorum, dünyanın vicdanına sesleniyorum: 'Çocuklarınızın yüzüne nasıl bakıyorsunuz?'" şeklinde konuştu.

BÜYÜK ÜLKELER HAKKIN YANINDA DURUR

Suriyeli çocukların hakkını, Mısırlı çocukların hakkını savunmaya devam edeceklerini dile getiren Erdoğan, "Gazze'de bile bugün çok ağır imtihandan geçen çok ağır çileler çeken Filistinlilerin hakkını savunmaya devam edeeceğiz. Türkiye'nin büyüklüğüne bu yakışır. Tarihten aldığımız miras, bizi bunu emrediyor. Türkiye, büyük bir ülke. Büyük ülkeler, hakkın yanında durur. Dünya ne derse desin, onlar hakkı ölçüt alır, kalpleri, vicdanları ile konuşurlar. Biz de, hakkı ölçüt alacağız. Kalbimizle, vicdanımızla, konuşmaya devam edeceğiz." dedi.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bütün bunları yaptığımız için hamd olsun, Türkiye büyüyor. Hakkı savunduğumuz için, mazlumun elinden tuttuğumuz için, Türkiye büyüyor. Sadece mazlumların nezdinde değil, tüm dünyanın nezdinde, Türkiye ekonomisiyle olduğu kadar gururuyla, onuruyla, şerefiyle de büyüyor ve büyümeye devam edecek. Türkiye'yi, şehirlerimizi büyütmeye devam edeceğiz. Türkiye'nin saygınlığını artırıp altyapısını güçlendirip çözüm süreci ile kardeşliği pekiştirip, inşallah başta turizm olmak üzere sektörlerimizi daha da güçlendireceğiz."

Konuşmasında Türkiye'nin turizm sektöründeki atılımlarına da değinen Erdoğan, "Artık bizim iktidarımızla sadece güneş, kum, deniz böyle bir turizm anlayışı geride kaldı. Biz bunu zenginleştirdik, attığımız adımlarla. Şimdi, dört mevsime hitap eden bir turizm anlayışı var. Golf turizmi, var. Kültür turizmi var. Eğitim turizmi var. Kongre turizminde, dünyanın saygın ülkelerinden biri olduk. Daha da iyi olacak. Bu rakamları çok az görüyoruz. Bunun ötesine geçeceğiz." diye kaydetti.
CİHAN

Yorumlar