Erdoğan: Seçimlerde partim birinci olmazsa genel başkanlıktan çekileceğim

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ben eğer bu seçimlerde partim birinci olmazsa, genel başkanlıktan çekileceğim.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Seçimlerde partim birinci olmazsa genel başkanlıktan çekileceğim

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ben eğer bu seçimlerde partim birinci olmazsa, genel başkanlıktan çekileceğim.” dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Elazığ’da düzenlediği mitingde konuştu. Başbakan Erdoğan şunları söyledi: “Eğer dürüstseniz, eğer doğruysanız... Ey CHP’nin genel müdürü, siyaset niye yapılır? MHP’nin genel müdürü siyaset niye yapılır? Birinci olmak için yapılır. Seçimden 1 numara çıkmak için yapılır. Batıda eğer seçimi birisi kazanamıyorsa pek durmaz bırakır gider. Şimdi soruyorum. Ben eğer bu seçimlerde partim birinci olmazsa genel başkanlıktan çekileceğim. Demek ki iyi yönetemedim. CHP’nin Genel Başkanı eğer sen birinci olmazsan partiyi bırakıp gidecek misin? MHP’nin Genel Başkanı sen birinci olmazsan bırakıp gidecek misin? Bırakamazlar. Çünkü birisi kasetle geldi, kasetle gideceği günü bekliyor. Diğeri de zaten ilk seçimlerde yani partimizi kurduktan 16 ay sonraki seçimde biz 34,5 ile birinci olduğumuz seçimde MHP Parlamento'ya da girememişti. O zaman da başındaydı. O günden bugüne koltuk sıcak. Bırakmıyor ve bırakamaz. Bunlar siyaset nedir bilmezler, sadece hakaret ederler. Hakaretle siyaset yaparlar. İşte bir iktidar oldu, biliyorsunuz MHP-DSP-ANAP, 5 yıllığına geldiler. 3,5 yıl kaldı bırakıp gitti. Niye bıraktın ya. Çalışsaydın ya. Bunların işi değil bu.” CİHAN

Yorumlar