Erdoğan sağlık kampüsü açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da sağlık kampüsü açılışında konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan sağlık kampüsü açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da bir sağlık grubuna ilişkin kampüsün açılışında konuştu. Erdoğan eski Türkiye'nin her bölgede döküldüğünü fakat yeni Türkiye'nin yoluna aşırı zinde bir biçimde devam ettiğini söyledi.

İşte Erdoğan'ın izahatlarından satırbaşları:

Sıhhiyeciler Çanakkale'nin saklı kahramanlarıdır. Çanakkale hekim Tarık Nusret'lerin hikayesidir.

"TÜM HASTANELERİ TEK ÇATI ALTINDA TOPLADIK"

2002'de göreve geldiğimizde Türkiye'de sağlık hizmetleri aşırı dağınıktı. Kurumların kendilerine ilişkin hastaneleri vardı. Biz bunları tek çatı altında toplayacağız dedik ve yaptık. Şimdi herkes istediği hastaneden istediği hizmeti alabiliyor.

Özel sektörde de kocaman açılımlar oldu. Şu anda Türkiye dünyaya hizmet verici bir sağlık ülkesi durumuna geldi.

"ÖLÜLERİN REHİN KALDIĞI DÖNEMLERİ BİLİYORUZ"

Hastaların, ölülerin rehin kaldığı dönemleri biliyoruz. Memurun, işçinin hususi hastaneye gitmesi bir hayaldi. Mevcut hastanelerimizi yeniledik.

Aile hekimliğini getirdik. Evde bakım hizmetlerini kurduk. Avrupa'nın en kocaman medikal servisini kurduk. kent hastaneleri kuruyoruz.

Çocukluğumda Çapa Tıp fakültesinde hasta bir bloktan öteki bloğa sedye ile taşınırdı. Nereden nereye geldik. Genel sağlık sigortasıyla adeta bir devrim yaptık.

"AMERİKALILAR BANA SAĞLIK SİSTEMİNİ SORDU"

Amerika'da Obama böyle bir sistemi getirmeye çalıştı fakat beceremedi. Bir cuma namazını Sultanahmet'te kıldım çıkışta Amerikalı turistler el kol hareketi yapıyor. Şu sağlık sistemini Obama'ya da anlatın.

"ESKİ TÜRKİYE DÖKÜLÜYORDU"

Vatandaşına azami sağlık hizemtini vermeyen yurt muvaffakiyetsiz bir devlettir.

Yeni Türkiye'de yeni anayasa ve başkanlık sistemi diyoruz. Önceki gün Aselsan'ın açılışına katıldık. Siz sağlıkta neyseniz savunma sanayiinde de o olursunuz.

Eski Türkiye sağlık dalında döküldüğü benzeri savunma sanayinde de dökülüyordu.

 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar