Erdoğan: Paralel yapı interneti araç olarak kullanıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, internet düzenlemesini, "Bir paralel yapılanmanın devlet içerisinde oluşumuna internet ağının aracı olarak kullanılması ister istemez böyle bir düzenlemeyi getirmeye mecbur etmiştir.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Paralel yapı interneti araç olarak kullanıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, internet düzenlemesini, "Bir paralel yapılanmanın devlet içerisinde oluşumuna internet ağının aracı olarak kullanılması ister istemez böyle bir düzenlemeyi getirmeye mecbur etmiştir." diye savundu.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile ikili ve heyetlerarası görüşmesinin ardından basının karşısına çıkan Başbakan Erdoğan'a İspanyol bir gazeteci tarafından internet düzenlemesi soruldu. Erdoğan, "Avrupalı dostlarımızın onların şahsında Türk medyasının şunu bilmesini istiyorum. Göreve geldiğimizde Türkiye'de internet 20 milyon kişi tarafından kullanılıyordu. Şu anda bu 34 milyona ulaştı. Böyle bir noktadayız. İnternete karşı olan bir iktidar herhalde kalkıp da bunu 34 milyona çıkarmaz. 11 senede geldiğimiz yer burasıdır. Okullarımızda bunlar yaygınlaştırılırken tablet bilgisayarlar yoğun bir şekilde yerini almaktadır. Ailelerin insanların özel hayatı, mahremiyeti var. Buna yönelik bir tedbir oluşturulmaktadır. TİB eğer 5 günlük bir süre içerisinde böyle bir şeyin cevabını verecekse burada mahremiyet diye bir şey kalmaz. 24 saatlik bir süre içerisinde TİB böyle bir duruma müdahale ediyor ama bu süreç içerisinde mahkeme hakkı mahfuzdur. Eğer mahkeme TİB'in aldığı kararı teyit ediyorsa o zaman bu devam eder. Yok yürütmesini durdurursa o zaman da burada problem kalmaz. Yapılan düzenleme budur. Bunu farklı yerlere çekiyorlar. Bu süreç içerisinde maalesef çeşitli dinlemeler, ortam dinlemeleri ile devam eden süreçler toplumdaki bütün aile hayatlarındaki mahremiyetlere varıncaya kadar ciddi bir tehdit. Bundan da öte bir paralel yapılanmanın devlet içerisinde oluşumuna internet ağının aracı olarak kullanılması ister istemez böyle bir düzenlemeyi getirmeye mecbur etmiştir. İnternetin yayınlamasına hiçbir zaman engel olmadık aksine destek olduk. Şu anda bütün okullarda bu ağ kuruluyor. Bu hafta 100 bin tablet bilgisayar okullarımıza dağıtacağız. Birkaç hafta içerisinde 600 bini aşkın tablet okullarımızda dağıtılacak. Bütün bu okullarda internet ağı var. Bu ağ ile çocuklarımız dünya ile ilişkilerini kurma imkanı bulacaklar. Böyle bir iktidar internete karşıdır diye yargılanabilir mi? Sandıklarda kendilerine gelecek göremeyenler bu kara propaganda yoluyla bunu yapıyorlar." diye cevapladı.

Öte yandan İspanya Başbakanı'na da İspanya Kralı'nın kızı Prenses Cristina'nın yolsuzluktan hakim önüne çıkmasına ilişkin bir soru yöneltildi. İspanya Başbakanı, "Savcılık makamının sorumluluğudur. Prenses, herhangi bir vatandaşın olduğu gibi masumiyetini savunmak, suçsuzluluğunu kanun önünde ispatlamak zorundadır. Bu konuda hiç kimsenin kanun önünde birbirinden farkı yoktur. Bu hukuk devletidir ve buna saygı göstermek zorundayız. Yasama, yürütme ve yargı organı herkes kendi düşeni yapacaktır." şeklinde cevapladı. CİHAN

Yorumlar