Erdoğan: Millet bize paralel yapı ile mücadele talimatı verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Millet bize bir kez daha güven oyu verdi. Halkımız bize paralel yapıyla mücadele talimatını verdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Millet bize paralel yapı ile mücadele talimatı verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Millet bize bir kez daha güven oyu verdi. Halkımız bize paralel yapıyla mücadele talimatını verdi. Vatana ihaneti, ajanlık ve casusluk faaliyetleri artık tescillenen Türkiye'nin istiklaline açıkça kasteden bu yapının tasfiyesi için millet bize yetki verdi. Bu konuda en küçük bir tereddüdün içinde olmayacağız." dedi.

Partisinin TBMM’deki haftalık grup toplantısında konuşan Erdoğan, "Yapılan ihaneti asla unutmayacağız. Paralel yapının MİT TIR'larına yaptığı saldırıyı, devletin en gizli görüşmelerini kaydedip yayınlamasını, arkadaşlarıma yaptığı ahlaksızlığı asla sineye çekmeyeceğiz. Bu noktada hukuk ve demokrasiden taviz vermeyeceğimizi vurgulamak istiyorum. Sorumluların hepsi yargı önünde hesap verecekler. Fakat, altını çiziyorum kendi paralel yargıları önünde değil milletin yargısı önünde hesap verecekler." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında zorlu bir seçim sürecinden geçildiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "En meşakkatli seçimi yaşadık. Büyük Türkiye’den rahatsız olanların, Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü durdurmak isteyenlerin kirli ittifak yaptıkları, ahlak dışı kampanya yürüttükleri seçim sürecine şahit olduk. Gezi olaylarından başlayarak demokrasinin ekonomi ve dış politikanın yani büyüyen Türkiye’nin acımasızca hedef alındığını gördük. Hedef hükümetimizden çok AK Parti’den çok Türkiye’ydi. Türkiye’nin birliği kardeşliği ülkemizin hedefleriydi. Her yöntemi kullandılar. Terörü vandallığı faşizmi ırkçılığı nefret ve ayrımcılığı en azami şekilde kullandılar. Yaşam tarzlarını inançları mezhepleri acımasızca istismar ettiler. Uluslararası platformlarda yatak odalarına girip görüntüleri kaydetmeye kadar insaf dışı her yöntemden medet umdular."

"POSTAL GİYMİŞ HABER AJANSLARI..."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapılanma iddialarını burada da sürdürdü: "Paralel yapının MİT TIR'larına yaptığı saldırıyı, devletin en gizli görüşmelerini kaydedip yayınlamasını, arkadaşlarıma yaptığı ahlaksızlığı asla sineye çekmeyeceğiz. Bu noktada hukuk ve demokrasiden taviz vermeyeceğimizi vurgulamak istiyorum. Sorumluların hepsi yargı önünde hesap verecekler. Fakat, altını çiziyorum kendi paralel yargıları önünde değil milletin yargısı önünde hesap verecekler. Ekonomiyi durdurma çağrısı yapanlar oldu, yatırımcılara Türkiye'ye gelmeyen diye çağrı yapanlar oldu. Türkiye'nin uçağı düşürüldüğünde saldırganların arasında yer aldılar. Türkiye haklı olarak uçak düşürdüğünde gittiler yine o saldırganların yanında saf durdular. Suriye'deki Türkmenlere yardım malzemesi götürecek TIR'ların önünü kesecek, onlara düşman muamelesi yapacak kadar büyük bir ihanetin içinde yer aldılar. Bu ülkenin Dışişleri Bakanı, MİT Müşteşarı, Genelkurmay 2. Başkanı son derece önemli bir görüşme yaparken bu dinlediler, kaydettiler, yetmedi servis ettiler. Binlerce kişinin telefonunu hukuksuzca dinlediler. İnsanların mahrem görüşmelerini ahlaksızca yayınladılar. Bu ülkede, ben gazeteciyim, köşe yazarıyım diye ortaya çıkanlar devletin en gizli sırları üzerinden haftalarca ahlaksız bir şeklide yorum yaptılar, yayın yaptılar. İnsanların iffetini, namusunu, şerefini aile yaşantısını, kurdukları kurtlar sofrasına meze yapıp tatmin olmaz bir iştahla tüketmenin mücadelesini verdiler. Ellerine ne geçtiyse üzerimize fırlattılar. Bir süre sonra fırlatacak birşey bulamayınca kendi şereflerini, namuslarını, haysiyetlerini bile gözden çıkarıp onları bile fırlatmaktan çekinmediler. İnsanların vefat etmiş annelerine hakaret etmekten tutun, milletin tamamına aşağılamaya kadar edepsizliğin alçaklığın her çeşidini sergilediler. Anketlerle manipülasyon yaptılar. 30 Mart akşamından itibaren postal giymiş haber ajanslarını da kullanarak, sonuçları çarpıtmaya, insanları sokağa dökmeye çalıştılar. Kendi yenilgilerini konuşmak yerine günlerce hile iddiaları üzerinden sokakları kan gölüne çevirmenin hesabını yaptılar. Bunları biz asla unutmayacağız. Siyaset ve demokrasi tarihi bu ihaneti, alçaklığı ve insanlık dışı saldırıları asla unutmayacak. Atılan manşetleri unutmadık, unutmayacağız. Basın ahlak ilklerinin ayaklar altına alınarak, manşetlerin, köşelerin, vahşilerin elindeki mızrak gibi nasıl kullanıldığını asla unutmayacağız. Bu ülkenin inançlarına, değerlerine, huzurlarına, kardeşliğine yapılan haince saldırıları asla unutmayacağız. Muhalefet partilerinin hainlerle yaptığı işbirliğini, hainlere nasıl taşeronluk yaptıklarını asla unutmayacağız."

"HİÇ KİMSENİN YAPTIĞI YANINA KÂR KALMAYACAK"

Başbakan Erdoğan, balkon konuşması konusunda yapılan eleştirilere de tepki gösterdi. Erdoğan, "Utanmadan, sıkılmadan bizim kendi arzu ettikleri gibi bir balkon konuşması yapmamızı istediler. Bunu beklediler. Bütün yapılanları sineye çekecektik, bütün o hakaretleri yutacaktık. İnsana yakışmayan ahlaksızca saldırıların üstüne güya çizgi çekecektik. Bir balkon konuşması yapacak her şeyi unutacak, hiçbir şey olmamış gibi yolumuza devam edecektik. Bizden herşeyi unutmamızı bekliyorlar. Biz boynumuzu yere eğmiyoruz ve eğmeyeceğiz. Biz, bu yapılan ihaneti, bu alçaklığı sineye çekmedik, çekmeyeceğiz. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. İhanet, ajanlık, casusluk, alçaklık ve edepsizlik asla karşılıksız kalmayacak. 30 Mart, 27 Mayıs'ta başlayan silahların gölgesinde siyasetin son bulduğu tarihtir. Vesayet defterinin dürüldüğü tarihtir. 30 Mart, kibir abidelerinin yıkıldığı tarihtir, bir mürebbiye edasıyla, kendini beğenmişlikle parmaklarını millete karşı sallayan milleti terbiye etme küstahlığına girişen imtiyazlı çevrelerin ebediyen kaybettiği tarihtir. Eğer bir balkon konuşması yapılacaksa buyursun bunu CHP, MHP, BDP yapsın. Çıksınlar balkondan özür dilesinler. Bu sabah MHP'nin Genel Başkanı çıkmış hala ağzından salyalar akarcasına hakaret ediyor. Bakın biz, bir yılı aştı isimlerini ağzıma almadım. Zaman zaman seçim kampanyasında almak durumunda kaldım. Demek ki bunları anladığı dil o değilmiş, bunlar başka dilden anlıyorlar. İnsanlara akıllarının anlayacağı şekilde hitap etmek durumundayız. Çıksınlar balkona ahlak dışı siyasetleriyle nasıl kaybettiklerini izah etsinler." dedi. CİHAN

Yorumlar