Erdoğan, Konya’da kayıttan konuştu

Ses rahatsızlığından dolayı İstanbul’da ses tellerini dinlendirmek üzere istirahata çekilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya’daki seçim mitinginde kayıttan konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Konya’da kayıttan konuştu

Ses rahatsızlığından dolayı İstanbul’da ses tellerini dinlendirmek üzere istirahata çekilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya’daki seçim mitinginde kayıttan konuştu. Erdoğan’ın önce seslendirdiği bir şiiri, ardından çeşitli kayıtlardan derlenmiş bir ses kaydı miting alanındakilere dinletildi.

Erdoğan’ın daha önceki bir Konya mitinginde yaptığı selamlama ile başlayan ses kaydı, 30 mart seçimleri için yaptığı diğer miting konuşmalardan derlenmiş konuşmaları ile devam etti. Başbakan Erdoğan’ın okuduğu şiir dev ekranlara da yansıtıldı. Erdoğan konuşması dinletilirken Ahmet Davutoğlu ve diğer AK Partili yöneticiler sahnede bekledi.

KONYA MİTİNGİNDE DAVUTOĞLU KONUŞTU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ses tellerindeki rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı AK Parti Konya mitinginde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu konuştu. Davutoğlu, konuşmasının başında Başbakan Erdoğan’ın rahatsızlığını anlattı: "Uzun mücadelelerden sonra, 55 mitingden sonra Sayın Başbakanımızın hiç susmayacak gönül diline vakıf olarak, beden dilinde bütün kullar için söz konusu olabilecek ama sesini hiçbir zaman kesmeyeceği bir istirahat ihtiyacı doğdu. Geceleyin Sayın Başbakanımızı Enerji Bakanımız ile aradık ve dedik ki eğer Konya’ya gelirseniz Konya’nın sizi nasıl yüreğine basacağını bilirsiniz. Ama doktorlarınız uyarıyorsa, istirahat ihtiyacınız varsa, daha bu memleketin ve Konya’nın size ihtiyacı var. Sadece bugün değil yarın değil önümüzdeki 10 yıllar boyunca ihtiyacı var dedik. Dedi ki yarın bakalım. Bugün sabah tekrar baktığımızda, doktorların da aşırı ısrarıyla istirahate ihtiyacı olduğu ortaya çıktı. O zaman 'Konyalılara selamımı iletin. Seçim zaferinden sonra çok daha muhteşem bir mitingle teşekkür mitinginde beraber olacağız' dedi.”

Davutoğlu, dün internete sızan ses kaydı hakkında ise şöyle konuştu: "Bakınız işi nereye vardırdılar, nasıl bir ihanet içindeler ki Türk hava sahasını korumakla görevli şerefli Türk silahlı kuvvetleri zalim Esed’in uçağını düşürdüğü zaman oranın ağzıyla konuştular. Seçim malzemesi dediler. Yani eğer Suriye rejimi bir sözcü gönderseydi ancak bu kadar konuşurdu. Şimdi size soruyorum Konyalılar, hava sahamızı, kara sınırımızı en güçlü şekilde koruyan politikamızdan razı mısınız? Dün gördünüz, iğrenç bir kasetle devletin mahremine girmeye çalıştılar. MGK’nın talimatıyla, Başbakanımızın talimatıyla yapılan en üst düzey kriz yönetim toplantısına bu paralel yapı ve onun işbirlikçileri müdahale etmeye çalıştılar. Ama durduramayacaklar. Ne paralel yapı ne piyonlar ne onların yurtdışındaki dostları Türkiye’nin yükselen gücünü engelleyemeyecekler. 30 Mart’ta öyle bir ses yükselecek ki meydanlardan Türkiye Cumhuriyeti'ne meydan okuyan herkes dinleyecek. Herkes bilecek ki bu topraklarda sadece bu milletin onay verdikleri, destek verdikleri bu millet adına karar verirler. Başka hiç kimse yurtdışında bir yerlerde oturan Türkiye'de değişik yapılar kurarak her türlü kumpasın içine girerek ana muhalefet partisi de dahil bu milletin yürüyüşüne engel olamayacak. Şimdi diyorlar ki AK Parti karşısında kim güçlüyse onu destekleyin. Tek tek gelmeyin hepiniz birlikte gelseniz de bizim arkamızda oldukça yürüyüşümüzü kimse durduramaz." CİHAN

Yorumlar