Erdoğan, iddianeme iddiasını sürdürdü: Okul ve aboneye göre şüpheli belirlendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 ve 25 Aralık için "Türkiye içinde ve dışında bunun bir yolsuzluk operasyonu olduğu algısını yaymaya gayret ettiler. Bu operasyonun amacı, hükümeti devirmek, seçilmiş hükümeti mahkemelerde yargılamaktı."...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, iddianeme iddiasını sürdürdü: Okul ve aboneye göre şüpheli belirlendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 ve 25 Aralık için "Türkiye içinde ve dışında bunun bir yolsuzluk operasyonu olduğu algısını yaymaya gayret ettiler. Bu operasyonun amacı, hükümeti devirmek, seçilmiş hükümeti mahkemelerde yargılamaktı." iddiasında bulunarak, "Gerek Gezi gerekse 17 ve 25 Aralık operasyonlarında, Türkiye uçurumun kenarından döndü." dedi.

Erdoğan, kurtarıldığı iddia edilen ama gösterilmeyen iddianameye ilişkin de "Şüphelinin çocuklarının okuduğu okul, abone olduğu ya da olmadığı gazete ve gazeteler bir hukuk kriteri olarak kullanılıyor. Tüm bu belgeler şimdi ortaya çıkıyor. Emniyetin bilgisayarından bu belgeler kurtarıldı. Bu aşamadan itibaren hukuk yoluyla tüm bu ve buna benzer girişimlerin hesabı sorulacak." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin TBMM'deki Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, konuşmasının başında Türkiye İstatistik Kurumu'nun bugün sabah saatlerinde açıkladığı 2014 yılının ilk çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını paylaştı. Türkiye ekonomisinin yüzde 4,3 oranında büyüdüğünü ifade eden Erdoğan, ekonominin üzerinde 17 ve 25 Aralık operasyonlarının olumsuz etkisi olduğunu iddia etti.

Erdoğan, "Aynı zamanda seçim süreci yaşıyorduk. Buna rağmen sanayicilerimiz, esnafımız, çiftçilerimiz morallerini bozmadılar. İstikrara inandılar ve Türkiye'yi büyütmeyi devam ettiler. Biz, 3 Kasım'ın ardından 6 seçimin tamamında mali disipline ve para politikalarına azami hassasiyet gösterdik. Seçimlerin ekonomiyi yıpratmamasına hassasiyet gösterdik. Güven ve istikrar güçlü bir şekilde devam etti. 17 ve 25 Aralık darbe girişimleri eğer başarıya ulaşmış olsaydı inanın Türkiye bugün bu rakamlara ulaşmış olamayacaktı." diye konuştu.

Ardından, 25 Aralık operasyonu için hazırlandığını söylediği iddianameye değinen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Panik halinde imha edilen bir iddianame var. Bu iddianame emniyet içindeki bir grup tarafından bir fezleke olarak hazırlanıyor. Usulsüz dinlemeler yapılıyor. İş adamları son derece keyfi iddialarla bu fezlekeye alınıyor. Fezlekenin birçok yerinde dönemin Başbakanı ifadesi geçiyor. Yakın çalışma arkadaşlarım örgüt üyesi olarak gösteriliyor. 25 Aralık'ta kirli emellerini gerçekleştirip, bu darbeyi yapabilselerdi örgüt lideri dedikleri şahsımdan başlayıp, bakan arkadaşlarımı, çalışma arkadaşlarımı Yassıada benzeri mahkemelerde dönemin Başbakanı diyerek yargılayacaklardı. Bunun hazırlıkları yapılmıştı. Bazı iş adamlarını bu iddianamenin içine almak için çok şaşırtıcı kriterler kullandılar. Bir iş adamına bakıyorlar, oğlu bu paralel yapının okullarında okuyor, fezlekeye almıyorlar. Gazete aboneliğine bakıyorlar, bakıyorlar ki o malum gazetenin abonesi değil 'o zaman fezlekeye alalım' diyorlar. Hukuku işte bu kadar acınası duruma düşürüyorlar. Şüphelinin çocuklarının okuduğu okul, abone olduğu ya da olmadığı gazete ve gazeteler bir hukuk kriteri olarak kullanılıyor. Tüm bu belgeler şimdi ortaya çıkıyor. Emniyetin bilgisayarından bu belgeler kurtarıldı. Bu aşamadan itibaren hukuk yoluyla tüm bu ve buna benzer girişimlerin hesabı sorulacak. Hiç kimsenin Türkiye'nin istikbaline, ekonomisine, kardeşliğine tuzak kurma hakkı ve haddi yoktur. Bu darbe girişimi gerçekleşmiş olsaydı biz bugün bu büyüme rakamlarını göremeyecektik. Geleceği tamamıyla belirsiz bir ülkede belki de bugün çok derin bir kaosu yaşıyor olacaktık."

Erdoğan, devamında ise "Biz, olayların ardındaki asıl niyeti anladığımız, hedefi gördüğümüz için bunun bilgisine vakıf olduğumuz için gövdemizi, canımızı ortaya koyuyoruz. Haftalarca Gezi olaylarının sebebi ağaçtır' diye propaganda yaptılar. Orada başka hesaplar görülmek isteniyor." diye ekledi.

17 ve 25 Aralık için "Türkiye içinde ve dışında bunun bir yolsuzluk operasyonu olduğu algısını yaymaya gayret ettiler. Bu operasyonun amacı, hükümeti devirmek, seçilmiş hükümeti mahkemelerde yargılamaktı." iddiasında bulunan Erdoğan, "Gerek Gezi gerekse 17 ve 25 Aralık operasyonlarında, Türkiye uçurumun kenarından döndü." dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu alçakça saldırılar karşısında öfkeli olmayacağız da ne olacağız? Merhum Menderes son derece nazik, duyarlı bir insandı. Millete yaptığı o kadar hizmetin karşısında birilerinin kendisini tutuklayacağına, sonradan idam edileceğine hiç inanmamıştı. Canını verdi ama bize ibretlik bir ders verdi. Sanmayın ki bu Türkiye düşmanları karşısında müsamahakar olursanız bunlar amaçlarından vazgeçerler. Bizim hürriyetimizi Türkiye'nin de istikbalini karartmak için yola çıkmış hiç kimseye eyvallah etmeyiz. Ne diyorlar, 'Başbakan çok sert'. Sen benim ülkemin istiklaline kast edeceksin, bu milletin sofrasındaki ekmeğe göz dikeceksin ben yumuşak başlı olacağım öyle mi bunu mu istiyorsun? Sen darbe senaryoları yazacaksın, hazırladığın iddianamelere 'dönemin Başbakanı' ifadesini koyacaksın, ben göz yumacağım öyle mi?" diye sordu.

CİHAN

Yorumlar