Erdoğan, Doğan ve Ciner grubunu hedef aldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Yenimahalle Demetevler’de düzenlediği mitingde, Doğan ve Ciner grubunu hedef aldı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Doğan ve Ciner grubunu hedef aldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Yenimahalle Demetevler’de düzenlediği mitingde, Doğan ve Ciner grubunu hedef aldı. "Ne demişlerdi, ‘Muhtar bile olamaz.’ Bu başlığı Doğan grubu atmıştı, şimdi Doğan grubu, Ciner grubu Pensilvanya ile birlikte çalışıyor. İstanbul, Kocaeli, Trabzon, Ordu, Keçiören verdi cevabını, şimdi de Yenimahalle veriyor. Yarın Kastamonu, Samsun aynı cevabı verecek.” dedi.

Erdoğan, Keçiören’in ardından geldiği Yenimahalle'de yaptıkları mitinglere montaj diyenleri eleştirdi: "Kılıçdaroğlu İstanbul’a bir montaj da sen yap. Hadi onun içinde montaj deseydin, ne oldu, niye diyemedin. Şimdi Yenimahalle için de montaj de”

Konuşmasında seçime sadece 5 gün kaldığını anlatan Erdoğan, “5 gün sonra sandıkta siz sadece CHP’ye ders vermeyeceksiniz, MHP’ye ders vermeyeceksiniz, siz sadece Pensilvanya’ya ders vermeyeceksiniz, Türkiye’nin üzerinde oynanan kirli oyunları 30 Mart akşamı hep birlikte bozuyoruz. Ablaları var bunların biliyorsunuz, bu ablalar sizin kapıya da geldi mi? Onlara, ‘bir parti kurun da öyle gelin’ deseydiniz. O hoca efendinize söyleyin, benim kızımı başörtülü olarak üniversiteye almadıkları zaman 'başını açsın da öyle girsin' diyen hoca efendinize söyleyin” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında medya gruplarını da hedef alan Erdoğan, "Bu CHP bu ülkede ezanı Türkçe okutan değil mi? Menderes aslına çevirdi ve 1960’da demokrasi hayranı Menderes’i ve arkadaşlarını idam ettiler. Menderes bu ülkeye hizmetten başka ne yaptı. CHP’nin önünü açmak için onu yaptılar. O gün Menderes için ne söyledilerse aynısını bize söylüyorlar. Menderes’e ‘diktatör’ dediler, yolsuzluk suçlaması attılar, başka iftiralar attılar sonunda idam ettiler. Aynını şu anda bize yapıyorlar ama tutmuyor. Biz milletle geldik, milletle yürüyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar biz kefenimizle yola çıktık. Allah’ın verdiği ömrü ne bir lahza geri ne bir lahza ileri alırız. 11 yıl aralıksız biz Türkiye’mizin hizmetinde olduk. Ne demişlerdi, ‘Muhtar bile olamaz.’ Bu başlığı Doğan grubu atmıştı, şimdi Doğan grubu, Ciner grubu Pensilvanya ile birlikte çalışıyor. İstanbul, Kocaeli, Trabzon, Ordu, Keçiören verdi cevabını, şimdi de Yenimahalle veriyor. Yarın Kastamonu, Samsun aynı cevabı verecek.” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu seçimlerde de geride kalacağını iddia eden Erdoğan, “Sen birinci parti olmayı düşünmüyor musun, sen siyasete niye girdin? Bu seçimlerde de yine arkada nal toplayacaksın. Sayın Bahçeli’nin böyle bir derdi yok. 15 yıldır o partinin başında, MHP’ye, CHP’ye gönül veren kardeşlerim siz size hizmet edene mi oy vereceksiniz yoksa ideolojiye mi oy vereceksiniz?” diye sordu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunlarda takiyye var, riya var, iftira var. ‘Hırsızdan Başbakan olmaz’ diyor. Doğru söylüyor, tek doğru lafı bu. 5 sene oldu, 5 senedir bu millet seni başbakan yapmıyor. Senin SSK’da neler döndürdüğünü biliyor, Rahşan affı ile çıktın. SSK’nın genel müdürü değil miydi bu, o dönemde hastanelerde çektiğimizi hatırlıyor musunuz? O dönemde hastanelere gittiğimiz zaman sağlam gitsek hasta çıkıyorduk. Bu nasıl halkçı, hastaneye gidiyoruz muayene oluyoruz, ilaç alacağız SSK’nın eczanesinden, yarısı var yarısı yok. Şimdi istediğin hastaneye gidiyor musun, istediğin eczaneden ilacını alıyor musun?” “Kılıçdaroğlu çıkmış ‘başörtüsü sorununu ben çözdüm’ diyor. Ayaküstü 10 tane yalanı yan yana dizer” ifadelerini kullanan Erdoğan, oy pusulalarına yazı yazmamaları konusunda seçmene uyarılarda bulunarak, “Bu paralel yapının ablaları sizi yanıltabilir” diye konuştu.

BAŞBAKANLIK BİNASI

Mahkeme tarafından hakkında durdurma kararı verilen Başbakanlık yeni binasının Yenimahalle sınırları içinde olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Artık Yenimahalleli oluyorum. Dünyada örnek Başbakanlık binasından bir tanesini Yenimahalle’de inşa ediyoruz. Bunu da durdurmaya çalıştılar. İş bitmiş, neredeyse Nisan veya Mayıs gibi açılışını yapacağız, bunlar bunu durdurmaya çalışıyor. Her şey bitmiş, neyi durduruyorsunuz? Bunlar paralel yargı paralel. Ben de dedim ki, ‘sıkıysa gel durdur’ dedim, açık söyledim. Hukuk şu ana kadar neredeydi, biz inşaatı bitirdik hukuk devreye giriyor. Dert başka” dedi.
CİHAN

Yorumlar