Erdoğan'dan Meclis iç tüzüğü çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti'ne, Türk halkına, böyle masaların üzerinde dolaşan parlamenterler yakışmıyor ve tahrik esaslı bir parlamento çalışması yakışmıyor" dedi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Meclis iç tüzüğü çağrısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iftarda ağırladığı milletvekillerine seslenerek, "Türkiye'nin önünü açmanız, yürüyüşü hızlandırmanız gerekiyor. Bana göre bir numara, süratle adımını atmanız gereken parlamento iç tüzüğünü değiştirmenizdir. Çünkü Parlamento'nun şu andaki çalışmasına adeta mevcut iç tüzük bir ilkellik getiriyor. Bu ilkellikten kurtulmamız lazım. Türkiye Cumhuriyeti'ne, Türk halkına, böyle masaların üzerinde dolaşan parlamenterler yakışmıyor ve tahrik esaslı bir parlamento çalışması yakışmıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekilleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde iftar sofrasında bir araya geldi.

İftar sonrasında, milletvekillerini selamlayarak başladığı konuşmasında Erdoğan, Türkiye'de ve dünyada mübarek ramazan ayına rağmen acıların, gözyaşlarının, gönül yaralarının devam etmesi sebebiyle gerçekten üzüntü içinde olduklarını ifade etti.

Erdoğan, "Kan dökmenin yasaklandığı, kalp kazanmanın teşvik edildiği öyle bir aydayızki başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan böyle bir ayda devam eden bu hadiselerin müsebbiplerinin bir an önce Hak yolunu bulmalarını, doğruyu görmelerini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Bayramı bayram gibi kutlayabileceğimiz müjdeleri alabilmek umuduyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, milletin evine hoşgeldiniz." diye konuştu.

İftarda, kurucu genel başkanı olmaktan şeref duyduğu AK Parti hareketinin, genel merkez yöneticileri ve meclis grubunun mensuplarıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, "Bu hareket malum, 'Erdemliler Hareketi' olarak başlamıştı, Türkiye'de kalkınmayla adaletle demokrasiyle özgürlüklerle büyük projelerle büyük yatırımlarla birlikte kendi içinde gerçekleştirdiği değişim ve dönüşümle siyasi yenilenmenin de sembolü olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Kurulduğu 2001 yılından bugüne kadar AK Parti'nin bu siyasi hareketin tabanından tavanına kadar her kademesinde liyakat ve hizmet esaslı bir değişimin kesintisiz şekilde yaşandığına işaret eden Erdoğan, "Mahallesinden, köyünden başlayın, ilçesine, iline kadar tüm belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleriyle genel merkez yönetimi, hatta genel başkanlar değişmiş ama bu siyasi hareketi bu ülkenin ümidi haline getiren ilkeler sabit kalmıştır." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu değişim geleneğinin diğer siyasi hareketlere de örnek olmasını dileyerek, "Kasetle manipülasyonla veya siyaset dışı güçler vasıtasıyla değil, siyasi hareketleri var eden, teşkilatlarının ve tabanlarının iradesiyle yaşanan değişimlerin çok daha sağlıklı olduğuna, olacağına inanıyorum. İşte bizim başlattığımız bu siyasi hareket bu işi başarmıştır." dedi.

Erdoğan, 22 Mayıs'ta gerçekleştirilen AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, genel başkanlık ve başbakanlık görevini devralan Binali Yıldırım'ı tebrik etti, kongrede genel merkez yönetim organlarına seçilen partilileri de kutlayarak, başarılar diledi.

"AK Parti'nin Meclis grubunda görev yapan milletvekillerinin, Türkiye'nin zor bir döneminde tarihi bir mücadele verdiklerini" belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Milletvekillerimizin çok çalıştığını, çok yorulduğunu biliyorum ama üstlendiğiniz vazife sizlere, çalışmaktan ve yorulmaktan şikayet etme hakkı vermiyor, tam tersine sizlerden daha çok çalışmanızı, daha çok üretmenizi, ülkemizin ve milletimizin geleceğine daha çok katkı sağlamanızı bekliyor. Biliyorum ki Meclis gündeminde pek çok önemli konular var. Bunları mutlaka hayata geçirerek Türkiye'nin önünü açmanız, yürüyüşü hızlandırmanız gerekiyor. Bana göre, bir numara, süratle adımını atmanız gereken parlamento iç tüzüğünü değiştirmenizdir. Çünkü Parlamento'nun şu andaki çalışmasına adeta mevcut iç tüzük bir ilkellik getiriyor. Bu ilkellikten kurtulmamız lazım. Türkiye Cumhuriyeti'ne, Türk halkına, böyle masaların üzerinde dolaşan parlamenterler yakışmıyor ve tahrik esaslı bir parlamento çalışması yakışmıyor."

"Bütün bunları aşarak ve milletin beklentilerine cevap verecek yasaların bir an önce çıkması ve milletimizin adeta sıçramak değil, bundan sonra uçuşa geçmesi lazım. Bunu yapacağız ki muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkalım." ifadesini kullanan Erdoğan, "Çünkü ben bu Parlamentonun, milletimin bunu başaracağına inanıyorum. Bu güç bizde var ama biz kendi ayaklarımıza vurmayacağız, kendi ayaklarımıza çakmayacağız. Bir taraftan terörle mücadelede bu operasyonları başarılı bir şekilde sürdürürken diğer taraftan da yatırımlarla beraber üretimimizi artıracağız, istihdamımızı sağlayacağız ve böylece Türkiye'de işsizlikle de mücadelede inşallah çok daha güzel günlere ulaşacağız." şeklinde konuştu.

"Üstadın ifadesiyle 'Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koymadan size durmak, duraklamak, yorulmak asla yakışmaz." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Unutmayınız aslolan milletvekili olmak, MYK üyesi olmak, genel başkan olmak değildir, aslolan bu millete hak ettiği hizmeti vermektir. Çünkü biz bu millete efendi olmaya değil, bu millete hizmetkar olmaya geldik, yola böyle çıktık. Aslolan yüzünü Türkiye'ye dönmüş, umudunu bu ülkeye ve bu millete bağlamış yüz milyonları hayal kırıklığına uğratmamak, onların da geleceklerini aydınlatacak bir ışık yakabilmektir. Kardeşlerim, bizi 79 milyon izlemiyor bunu bilin, bizi tüm İslam dünyası, hatta daha ileri gidiyorum tüm insanlık izliyor. Burada ne olup bittiğini adım adım izleyen bir dünya var. Diyeceksiniz ki bu ne ağır bir imtihandır, diyeceksiniz ki binbir başlı kartalı nasıl taşır kanarya. Taşır arkadaşlar, inanırsanız, azmederseniz, çalışırsanız, cesur olursanız, binbir başlı kartalı bu kanarya taşır. Bundan hiç endişeniz olmasın. Yeter ki bu davayı sırtlanırken sonunda herhangi bir rütbe, herhangi bir kazanç beklemeyelim. En büyük rütbe millete hizmettir, en büyük kazanç, milletin şöyle yüreğinden kopup gelerek söylediği bir 'Allah bunlardan razı olsundur."

Yorumlar