Erdoğan, cumhurbaşkanının tarafsız olamayacağını savundu

Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiği yönündeki değerlendirmeler için "Kimse kusura bakmasın, bugüne kadar gelmiş cumhurbaşkanların hangisi tarafsızdı?" dedi. Paralel yapı iddialarını sürdüren...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, cumhurbaşkanının tarafsız olamayacağını savundu

Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiği yönündeki değerlendirmeler için "Kimse kusura bakmasın, bugüne kadar gelmiş cumhurbaşkanların hangisi tarafsızdı?" dedi. Paralel yapı iddialarını sürdüren Erdoğan, "Hayırlarınızı buna vermeyin" ifadesini kullandı.

Denizli 29 Ekim Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan, isim vermeden cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu eleştirdi, kendisinin büyük imkanlarla cumhurbaşkanlığı yarışına girdiği eleştirilerine değindi. Başbakan Erdoğan, "CHP hala o eski CHP. Hala eski Türkiye’yi özlüyor. CHP, darbelerin, yolsuzluğun, yoksulluğun olduğu, kendi ayakları üzerinde zor duran bir Tükiye hayal ediyor. Ne yazık ki MHP’de CHP’nin vagonu olmuş kendi kararlarını kendisi veremiyor. Pensilvanya ne talimat veriyorsa MHP o talimata uyuyor. Öbür tarafta HDP’nin durumu ortada. HDP de kendi kararlarını veremiyor. Bunları arazide görüyor musunuz? Niye yoklar? Adeta saklambaç oynuyorlar. 30 Mart’tan sonra bir çatı aradılar. O çatının altına saklandılar. Ankara’da mahkeme kapılarını aşındırarak işi idare etmeye çalışıyorlar. Ana muhalefet genel müdürü gene bana küfürler yağdırdı. Ey Kılıçdaroğlu, benim aldığım edep dersi bana sana aynı dille cevap vermeye engel. Kem söz sahibine aittir. Bunlar Gezi’de de aynı şeyi yaptılar varsın yapsınlar. Hiç endişe etmeyin dik duracağız dikleşmeyeceğiz. Biz sadece rükuda eğiliriz. Bizde kula kulluk yok, sadece Hakk’a kulluk var. Zaten kula kul olanlarla yolumuz ayrılıyor." dedi.

Kendisinin büyük imkanlarla yarışa girdiği yönündeki eleştirileri değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi: "Diyorlar ki, Erdoğan büyük imkanlarla bu yarışa girdi. Şu anda basın toplantısı yaptılar, 5 parti bir araya geldi. Bir aday çıkardılar. Şu anda bütün medya gruplarıyla kendi yandaşlarıyla bir araya geldiler. Mesele bu. Biz de milletimizle yola çıktık. Eski Türkiye’den kalma bir sorun daha ortadan kalkıyor. Cumhurbaşkanını halk seçiyor. Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı diyorlar, siyaset dışı olmalı diyorlar. Neden? Cumhurbaşkanı milletin başı değil mi? Cumhur yani halk ayrı olur mu? Cumhuriyetiyle cumhurun arasında mesafe olabilir mi? Bugüne kadar gelmiş cumhurbaşkanlarının hangisi tarafsızdı? Hepsinin de bir siyaset tarafı vardı. Kimileri milletin tarafını tuttular, kimileri de devletin tarafında oldular. Kimse kusura bakmasın tarafsızlık adı altında siyaset üstü olmak devletin tarafını, statükonun tarafını tutacak değiliz. Biz milletin tarafıyız. Cumhurbaşkanı statükonun, vesayetin koruyucusu değildir. Cumhurbaşkanı milletinin hizmetkarıdır."

İHSANOĞLU’NU İSİM VERMEDEN ELEŞTİRDİ

Erdoğan konuşmasında cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu isim vermeden eleştirdi. Erdoğan, "Cumhurbaşkanı adayına soruyorlar, ‘karayollarını ne yapacaksınız’ diyorlar. Verdiği cevap ne biliyor musun, ‘o benim işim değil’ diyor. Neden çünkü siyasetin insan yönetme sanatı olduğunu bilmeyenden cumhurbaşkanı olmaz. Anayasamızda cumhurbaşkanı tanımlanırken ne diyor, yürütmenin başıdır diyor. Bu ne demek? Bu ülkede kuş uçsa cumhurbaşkanın haberi olacak. Sen Çivril’in yolları nedir, Aydın-Denizli bağlantısı nedir bunu bilmiyorsan senden bir şey olmaz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı makamını dinlenme makamı olarak görmediklerini aktaran Erdoğan, "12 yıl boyunca yaptığımız hiçbir yatırım hizmet yarım kalmayacak. Biz cumhurbaşkanı makamını bir dinlenme makamı olarak görmüyoruz. Orası istirahat makamı değil, hizmet makamı. Dış politikada, demokratikleşme adımlarında, Avrupa Birliği adaylık sürecinde hiçbir değişiklik olmayacak. Seçilmiş bir cumhurbaşkanı Türkiye’yi şaha kaldıracağız. Cumhurbaşkanı seçilirsek hem şahsım, cumhurbaşkanı olarak hem de yerimize gelecek başbakan yine 81 il için çalışacağız." dedi.

'HAYIRLARINIZI BUNA VERMEYİN'

Konuşmasında paralel yapı iddialarını gündeme getiren Erdoğan, "Paralel yapıyla mücadele yeni, dönemde çok daha güçlü devam edecek. Paralel yapının okullarından çocuklarınızı alın ha, devletin okulları bize yeter. Varsa çocuklarınızı alın devletin okullarına verin. Hafta sonları ücretsiz kurslar vereceğiz. Bunun yanında sakın hayırlarınızı buna vermeyin. Paralel yapıya müsamaha yok. Türkiye’ye kumpas kurmaya çalışan bu kirli hain yapıya gereken dersi 30 Mart’ta verdiniz. Biz de sizden aldığımız yetkiyle hukuk içinde bunlara gerekeni yapıyoruz ve yapacağız." diye konuştu.

Çözüm sürecine de değinen Erdoğan, "Çözüm süreci aynı kararlılıkla devam edecek. Tahriklere karşı dikkatli olun. Bayrağımız üzerinden tahriklere girmek isteyenlere geçit vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.

'2 METRELİK MEZAR'

Kutlu davalarının adının ‘millete hizmet’ olduğunu ifade eden Erdoğan, "Cumhurbaşkanı olsan ne yazar? Eninde sonunda gideceğimiz yer 2 metre yer değil mi? Cumhurbaşkanı olsan ne yazar? Er kişi niyetine diyecekler götürüp mezara koyacaklar. Baki kalan bu kubbede hoş bir sada imiş diye yola devam edeceğiz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar