Erdoğan Çanakkale ruhu ve gençlik etkinliğinde

Cuhmurbaşkanı Erdoğan Çanakkale ruhu ve gençlik etkinliğinde konuşuyor

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan Çanakkale ruhu ve gençlik etkinliğinde

Cuhmurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale zaferimizin 100. yılını yine kutluyorum.

Bilhassa içinden geçtiğimiz günümüzde Sarıkamış Harekatını, Çanakkale Zaferini, Kut'ul Amare'yi iyi idrak etmeliyiz.

Bu seneyi fazla fazla iyi değerlendirmek zorundayız. olanak bulabilen herkesi Çanakkale'ye gitmelerini tavsiye ediyorum. 24 Nisan'da Çanakkale kara savaşlarının 100. yılını yad edeceğiz.

Bu tarihsel törene 30'a kadar yurt başkanı orada bulanacak. Çanakkale'nin kendine özgü bir savaştır. Bu harp dünya barışı için yeni bir ufuk açmıştır.

Mehmetçik karşısındakini bir hasım şekilde görmemiştir. Bir can şekilde görmüştür. İki cephede insani birliktelikler kurabilmiştir.

O gün bize karşı savaşan ülkeler yeni arkadaşlık köprüleri kurulmuştur.

Türkiye şekilde bütün dünyada barışı tesis etme maksadı güdüyoruz.

İçeride ve dışarıda birileri Çanakkale'deki 250 bin şehidi ve acıları görmezden gelenler tek tip tarih anlayışını bize dayatmak istemektediler.

Biz Ermeni diasporasına, Ermenistan'a sesleniyoruz: Eğer dürüstseniz, Şayet kendinize güveniyorsunuz çıkarın belgelerinizi. Bizim tasnif edilmiş 1 milyon belgemiz var. Ortaya çıkamıyorlar. Çünkü dürüst değiller. Arşivlerinizi açın denir ses yok. Neden? Çünkü arşivleri yok.

Lobilerle bu iş yürümez. Çünkü sizin karşınızda sarp duran bir Türkiye var.

Şayet samimiyseniz, problemi çözmeye niyetiniz varsa? Biz buradayız. Aynı tavrın herkes sebebi ile gösterilmesini bekliyoruz.

Çanakkale'yi en fazla özetleyen tümce şudur: Geldiler, gördüler ve döndüler.

Çanakkale: Uhuvvetin en çarpıcı örneklerinin yaşandığı yerdir. Çanakkale bizi dünyadaki kardeşlerimizle tek bayrak, tek yurt ve tek ulus biçimine getirmiştir.

Çelik ve barut inancın, imanın karşısında diz çökmüştür. Bu ruhta Seyyid Onbaşı vardır. Bu ruhta Mehmet Çavuş vardır. Çanakkale hasta adamın diriliş cehdidir.

Türkiye Çanakkale bu şeklinde iri fedakarlıkların üstüne kurulmuş bir devlettir. Milletimiz imanı ve kardeşliği şimdiye kadar nasıl Çanakkale ruhunun çiğnenmesine izin vermediyse buna asla izin vermeyecektir.

Geçmişte yaşadığımız işlerden ders çıkarmazsak tarih yine eder. Bu azim ve inanç olmasaydı ikna odalarından bugünlere gelemezdik.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar