Erdoğan: Bu zat siyaseti henüz öğrenemedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Aile Bakanı'na yönelik hakaretlerinden geri adım atmamasıyla ilgili olarak, "Allah Türk siyasetini bu tiplerden korusun" dedi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Bu zat siyaseti henüz öğrenemedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkındaki sözleri dolayısıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çok sert sözlerle yüklendi.

Cuma çıkışında basına konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda bu zat bir defa bulunduğu makamın adamı değil. Bu zat siyaseti henüz öğrenemedi. Ben daha önce kendisi için 'Çırak bile olamadı' demiştim, gerçekten çırak bile hala olamadı. Çok çok buna yakışacak ifadeler var da bu ifadeleri kullanmaya edebim müsaade etmiyor ama geçen söyledim zaten 'Siyasi sapık' dedim" dedi.

Erdoğan şunları söyledi: Şu anda bu zat bir defa bulunduğu makamın adamı değil. Bu zat siyaseti henüz öğrenemedi. Ben daha önce kendisi için 'Çırak bile olamadı' demiştim, gerçekten çırak bile hala olamadı. Çok çok buna yakışacak ifadeler var da bu ifadeleri kullanmaya edebim müsaade etmiyor ama geçen söyledim zaten 'Siyasi sapık' dedim. Niye dedim? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız benim partimizin kuruluşundan itibaren dava arkadaşımdır. Onun inancı noktasındaki değerlerini değerlendirmeye bu zatın ne ilmi ne yaşamı ne de siyasetteki yeri zaten el vermez. İşte bir kasetle geldiği makam var, eğer o kaset olayı olmasaydı zaten o makama da gelemezdi kaldı ki bir başka yön, Sayın Baykal'ın yanından çıktıktan sonra gazeteciler sorduğunda 'Adaylık düşünmüyorum' diyen kişi ertesi gün biliyorsunuz aday oldu. Bunda yalan, dolan her türlü şey var. Akşam başka, sabah başka. Öyle bir tip, tipleme. Allah bu tiplerden Türk siyasetini, Türk demokrasisini korusun diyorum.

Yorumlar