Erdoğan, Bosna-Hersek ve Sırbistan liderleri ile görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç ve Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic ile telefonla görüştü. Başbakanlık kaynaklarına göre Erdoğan, iki liderle yaptığı telefon...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Bosna-Hersek ve Sırbistan liderleri ile görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç ve Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic ile telefonla görüştü.

Başbakanlık kaynaklarına göre Erdoğan, iki liderle yaptığı telefon görüşmelerinde, yaşanan sel felaketiyle mücadele için Türkiye olarak Bosna-Hersek ve Sırbistan'a her türlü yardıma hazır olduklarını bildirdi. Erdoğan, sel felaketinde hayatlarını kaybedenlerin ailelerine de başsağlığı diledi.

Görüşmede Soma'da yaşanan facianın da gündeme geldiği belirtildi. İzzetbegoviç ile Vucic'in Soma'daki faciada hayatlarını kaybedenler için başsağlığı diledikleri ilettikleri, yardım önerisi ve şu ana kadar gönderilen yardımlardan dolayı teşekkür ettikleri öğrenildi.

Soma'daki facia hakkına bilgi veren Erdoğan'ın, muhataplarına Bosna-Hersek ve Sırbistan'ın yanı sıra Hırvatistan'ı da etkileyen sel felaketiyle ilgili AFAD, TİKA ve Kızılay'ın devrede olduğunu ilettiği bilgisi edinildi. CİHAN

Yorumlar