Erdoğan: AYM'nin kararına sessiz kalıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Can Dündar ile Erdem Gül'ün tahliye edilmesini isteyen Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karara sadece sessiz kalacağını ancak saygı duymayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: AYM'nin kararına sessiz kalıyorum

Son Haberler Logo

MİT TIR'larına düzenlenen baskınla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan gazeteciler Can Dündar ile Erdem Gül'ün tahliye edilmesini isteyen Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla ilgli konuşan Erdoğan, karara sadece sessiz kalacağını ancak saygı duymayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: Anayasa Mahkemesi bu şekilde bir karar vermiş olabilir. Ben Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu karara sadece sessiz kalırım o kadar. Ama onu kabul etmek durumunda değilim, bunu çok açık net söyleyeyim ve verdiği karara da uymuyorum, saygı da duymuyorum. Niye? Çünkü ortada bir gerçek var. Bakın bu bir beraat kararı değildir. Bu bir tahliye kararıdır. Aslında onlarla ilgili kararı veren mahkeme kararında direnebilirdi. Eğer kararında direnmiş olsaydı bu bireysel başvuru veya Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu karar boşa çıkacak veyahutta şu anda tahliye edilmiş olan bu kişiler AİHM'e gideceklerdi.

Yorumlar