Erdoğan 14 Mart Tıp Bayramı'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale'de 14 Mart Tıp Bayramı'nda sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti lanetledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan 14 Mart Tıp Bayramı'nda konuştu

Bu etkinliğin bu sene Çanakkale'de düzenlenmiş olmasını fazla fazla anlamlı buluyorum. Çanakkale'de şüphesiz en kocaman fedakarlıkları gösterenlerin başında sıhhıyeciler gelmektedir. Türkiye Cumhuriyet'ini kahramanlıklar, acılar ve fedakarlıklar üzerine kurulmuştur.

Şehitlerin ölüler olmadığına onların canlı olduğuna inanıyoruz. Akif'in deyimiyle sıksan şüheda fışkıracak bu topraklar hiç şüphesiz onların bizlere emanetidir.

Çanakkale: İmanın, inancın, 1000 yıllık medeniyetin ete kemiğe büründüğü çelik bu şeklinde bir iradenin ürünüdür.

Anadolu'dan, ortadoğu'ya, Balkanlara kadar bütün mehmetçikler birlikte şehadet şerbetini içmişlerdir.

Çanakkale bir askeri muvaffakiyet değil, 200 sene tahkir edilmiş bir milletin küllerinden tekrar doğduğu gündür. Onun için Çanakkale fazla fazla farklı.

12 sene evvela Çanakkale'ye gelenlerin sayısı 250 bindi geçtiğimiz sene 3 milyondu.

Coğrafyamızda ne idiğü dikkat çekici olmayan bir örgüt güya İslam hesabına medeniyetimizi bulunmaz ediyor, camileri bombalıyor. Yine Suriye'de eli kanlı bir diktatör 350 bin insanı öldürüyor. Dünyanın sesi çıkıyor mu? Hayır. Avrupa'nın sesi çıkıyor mu?

Öbür taraftan 3 yurttaşı için dünyayı ayağa kaldırıyorlar. Biz 5.5 milyar dolar harcadık. Bize veridkleri destek 250 milyon dolar. Biz bu sebepten dolayı kocaman bir milletiz.

Esed ve DEAŞ terör örgütü tıpkı üst aklın kullandığı maşadır. Kardeşlerimize sırt çevirmek bize yakışmaz. Her daim mazlumun yanındayız. Zalimin her zaman karşısında olacağız.

Bize kimi çevreler "Bize ne Suriye'den, Irak'tan, Somali'den" Onlara diyorum ki, Çanakkale'ye gelin. Buradaki mezar taşlarını okuyan birinin bu çeşit düşüncelere katılması olasıdır değil. Çanakkale gerçekte aramızdaki sınırların nasıl yapay olduğunun bir kanıtıdır.

Her uğraş kutsaldır. Ama hekimliğin ayrı bir noktayı vardır. Çünkü şifaya aracılık ediyor. Peygamberimizin kaybedildiği takdirde ederi anlaşılan şeyin sağlık olduğunu bildirmiştir.

Az evvela fotoğraf sergisine bakarken iki merkepe bağlanmış sedyeden ambulans uçaklara geldik. Köpeklerin çektiği kızaklarla gebe kadınlarımız belde merkezine getirilirdi. Bunlar 15 sene evvela yaşanan manzaralardı.

Hep birlikte fazla fazla çalıştık, fazla fazla savaş verdik. Eksikler bulunmaz mu? Var. Tüm sorunları çözmek için çalılşıyoruz.

Sağlık personelimize kullanılan şiddeti lanetliyorum. Fedakar hekimlerimizin bu sıkıntısını çözeceğiz. Bir doktora, bir hemşireye uzanan elin bir ihanet halkası olduğunu unutmamak gerekir.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek için adımlar atıldı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar