Engin Alan: Balyoz mağdurları mutlaka özgürlüklerine kavuşacaktır

2010 yılında Balyoz darbe planı davasından tutuklanarak cezaevine konulan emekli korgeneral ve Eski Özel Kuvvetler Komutanı Engin Alan, bugün kendisini eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile birlikte ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin.

Google Haberlere Abone ol
Engin Alan: Balyoz mağdurları mutlaka özgürlüklerine kavuşacaktır

2010 yılında Balyoz darbe planı davasından tutuklanarak cezaevine konulan emekli korgeneral ve Eski Özel Kuvvetler Komutanı Engin Alan, bugün kendisini eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile birlikte ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu aracılığıyla bir mesaj gönderdi. Ziyaretin ardından Feyzioğlu tarafından açıklanan mesajında Alan, "Atatürk’ün önderliğinde Türk milleti bu sınavdan da başarıyla çıkacaktır. Balyoz mağdurları özgürlüklerine mutlaka kavuşacaktır. Vatan toprağı asla bölünmeyecektir." ifadelerini kullandı.

İlker Başbuğ, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile birlikte Balyoz tutuklusu Engin Alan’ı Sincan Cezaevi’nde ziyaret etti. Feyzioğlu, Başbuğ ile birlikte basına yaptığı açıklamada "Yine birileri çıkıp ‘Ortalıkta bu kadar seçime ilişkin şaibeler dolanırken, siz burada ne yapıyorsunuz?' diye soracaktır. Zindanın ne demek olduğunu bilmeyen birileri bunları gündeme getirecektir. Şu anda 750 avukat arkadaşımız Ankara’da sahada milli iradenin sandığa doğru yansıması için gece gündüz mücadele veriyorlar. Seçim gününden itibaren mücadele veriyorlar. Herhangi bir siyasi partinin yanında değil milletin yanında olarak iradenin doğru yansıması için mücadele veriyorlar. Dolayısıyla aynı anda birden çok davanın takip edilmesi mümkündür, buna beceremeyenlere sizin vasıtanızla duyurmak isterim." dedi.

Ardından Engin Alan’ın mesajına ilişkin konuşan Feyzioğlu, "Sabahat Tuncel’le aynı birebir aynı durumda olduğu halde hala Anayasa Mahkemesi’nin kendi durumuyla ilgili karar vermemiş olmasını not ettiğini ifade etmiştir. Ancak kendiyle ilgili herhangi bir talebinin de olmadığını ve zindanda görev yapmaya devam ettiğini özellikle ifade etmiştir. Kendisini mahkum olarak görmediğini özel görevli mahkemelerin vermiş oldukları kararların kendini milletin vicdanında sadece akladığını söylemiştir. Cümlesi aynen şöyledir; Atatürk’ün önderliğinde Türk milleti bu sınavdan da başarıyla çıkacaktır. Balyoz mağdurları özgürlüklerine mutlaka kavuşacaktır. Vatan toprağı asla bölünmeyecektir. Bunun özellikle sizin vasıtanızla Türk milletne duyurmak istediğini ifade etmiştir. Bana da bu şerefli aracılık görevi düşmüştür." diye aktardı.

Feyzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gerçekten Başbuğ’un da ifade ettiği gibi özel yetkili mahkemeler kaldırılmıştır ama özel görevli mahkemelerin antidemokratik bir şekilde verdikleri sabit olan adil yargılama yapmaksızın verdikleri sabit olan kararları sebebiyle halen cezaevlerinde insanlar zulüm görmektedir. Aileler ise evlerinde zulüm görmektedir. Öyleyse yasama organının derhal bu haksızlığa bu zulme çözüm üretmesini bekliyoruz. Türkiye Barolar Birliği olarak çözümlerimizi masaya koyduk yine koymaya devam edeceğiz."

Ardından Ergenekon davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan Hurşit Tolon hakkında konuşan Feyzioğlu, "Bu kargaşada belki gözden kaçmıştır. Ancak Hurşit Tolon’un tahliyesi ile ilgili mahkeme kararı ibretlik bir karardır. Tahliye talebinin reddi kararı. Mahkeme Başkanı yazmış olduğu muhalefet şerhinde Hurşit Tolon’un mutlaka tahliye edilmesi gerektiğini ifade ederken aynen şöyle demiştir: Bu davada Hurşit Tolon ile ilgili tek aleyhte delil bir gizli tanığın beyanıdır. Ve bu gizli tanık aynı zamanda Türk hukukuna aykırı olarak davanın sanığıdır. Bir tanığın aynı zamanda sanık olması veya bir sanığın tanık olması mümkün değildir. Bu gizli tanığın söylediği hiçbir husus dosyada başka bir delille desteklenmemektedir. Dolayısıyla Hurşit Tolon’un tutukluluk halinin devamı hukuka açıkça aykırıdır demiştir mahkeme başkanı. Buna rağmen oy çokluğu ile tahliye talebi reddedilmiştir. Bu davaların tamamı gördüğünüz üzere çökmüştür. Türk milletinin ısrarlı talepleri baskısı ve sizlerin de aracılığıyla sonuç alınacaktır. Anayasa Mahkemesi’nin bir an önce başta Engin Alan olmak üzere ve ardından yeni yapılan müracaatları değerlendirmek suretiyle öncelikle Balyoz davasında özgürlük yolunu açmasını artık bekliyoruz ve çözüm üretmesini açıkça talep ediyoruz." dedi.
CİHAN

Yorumlar