Enerji Bakanı Yıldız: Ukrayna krizi Rusya ile ilişkilerimizi etkilemez

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ukrayna krizinin Türkiye ile Rusya ilişkilerini etkilemeyeceği kanaatinde olduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Enerji Bakanı Yıldız: Ukrayna krizi Rusya ile ilişkilerimizi etkilemez

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ukrayna krizinin Türkiye ile Rusya ilişkilerini etkilemeyeceği kanaatinde olduklarını söyledi. Taner Yıldız, Rusya ile son derece stratejik bir işbirliğine sahip olduklarını ve bu yüzden de ilişkilerin etkilenmeyeceğini kaydetti.

AK Partili bakanlar ve milletvekilleri, AK Parti Genel Merkezi’nde istişare toplantısında bir araya geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan milletvekillerinin, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve AK Parti’nin üç dönem kuralını görüşmelerini bekleniyor. Toplantı öncesinde AK Parti Genel Merkezi’ne gelişinde gazetecilere konuşan Enerji Bakanı Yıldız, kendisine Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile yapacağı görüşmenin sorulması üzerine Türkiye'nin Kuzey Irak Bölgesel Yönetim ve merkezi Irak hükümetiyle görüşmelerinin sürdüğünü anımsattı. Yıldız, kendisinin de geçen hafta Irak Petrol Bakanı Abdulkerim Luaibi ile görüştüğünü belirtti. Görüşmesinde Kürt yönetimi ile merkezi Irak hükümeti arasında geçen hafta yapılan görüşmeleri de değerlendireceklerini kaydeden Yıldız, görüşmelerinin en önemli gündem maddesinin enerji olacağını dile getirdi.

Kendisine Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alexander Medvedev'in Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştireceği haberleri de sorulan Enerji Bakanı, ziyaretin ileriki günlerde gerçekleşebileceğini bildirdi. Ziyarette Ukrayna'da yaşananların gerek Avrupa Birliği ülkeleri gerekse de Türkiye'yi nasıl etkileyebileceğinin değerlendirileceğini dile getirerek, görüşmenin ağırlıklı olarak teknik düzeyde gerçekleşeceğini dile getirdi. “Biz Ukrayna krizinin Türkiye ile Rusya ilişkilerini etkilemeyeceği kanaatindeyiz” şeklinde konuşan Yıldız, Rusya ile son derece stratejik bir işbirliğine sahip olduklarını bu yüzden de ilişkilerin etkilenmeyeceğini vurguladı.

Alexander Medvedev'in ziyaretinde Gazprom'un bölgeye ilişkin stratejinin de görüşüleceğini sözlerine ekleyen Taner Yıldız, Güney Akım Boru Hattı ile ilgili olarak “Türkiye'nin Karadeniz'deki münhasır ekonomik sahasıyla alakalı geçiş izini daha önce verilmişti. Türkiye'nin kara parçasıyla ilgili de bir talep olursa bunu kendileriyle konuşuruz. Bugüne kadar bununla ilgili bir gündem maddesi oluşmadı. Bununla ilgili bir talebin oluşması konuşuluyor. Talep olursa tekrar değerlendireceğiz.” şeklinde konuştu.

Son olarak toplantının gündemine ve Cumhurbaşkanlığına kimin aday olabileceğine ilişkin bir soru yöneltilen Enerji Bakanı, "İsimlerden daha önce AK Parti'nin kurumsal kimliğine işaret eden en önemli maddelerden bir tanesi istişare açık olmasının burada vurgulanması gerekir. Milletvekillerimizle partinin yetkili organlarıyla bu istişarenin yapılabiliyor olması çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.
CİHAN

Yorumlar