Emrullah İşler: Annelerin çocuklarını örgütten geri istemeleri bir milattır

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan annelerin olaya el koymasının çok önemli olduğunu belirterek, "Annelerin BDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin önünde oturma eylemi...

Google Haberlere Abone ol
Emrullah İşler: Annelerin çocuklarını örgütten geri istemeleri bir milattır

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan annelerin olaya el koymasının çok önemli olduğunu belirterek, "Annelerin BDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin önünde oturma eylemi yapmaları, protesto yapmaları ve çocuklarını örgütten geri istemeleri bir milattır. Anneler artık gözyaşı aksın istemiyor. Yüzlerinin artık gülmesini istiyor. Dolayısıyla zaman ağlama zamanı değil, gülme zamanı olmalı. Zaman kavga zamanı değil barış zamanı olmalı. Huzur zamanı olmalı kaos zamanı değil." dedi.

Başbakan Yardımcısı İşler, bazı ziyaret ve açılış törenlerine katılmak üzere geldiği Balıkesir'de Vali Ahmet Turhan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u ziyaret etti. Öğleden sonra Bandırma'dan kara yolu ile Balıkesir'e gelen İşler, ilk olarak Vali Turhan'ı ziyaret etti. İşler ve beraberindekiler daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur'u ziyaret etti.

Ziyaretten dolayı teşekkür eden Başkan Uğur, şehir hakkında kısa bilgi verdi. Uğur, Balıkesir'in zengin bir il olduğunu ifade ederek, büyükşehir belediyesinde yapılanmanın devam ettiğini bildirdi. Yapılanmanın tamamlanmasıyla projelere başlanacağını aktardı.

Başkanlığa seçilen Uğur'u tebrik eden Başbakan Yardımcı İşler, Balıkesirlilerin yapmış olduğu bu seçimin hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu. Başkan Uğur'un kıdemli ve tecrübeli bir siyasetçi olduğunu belirten İşler, merkezi hükümet olarak kendisine her türlü desteği vereceklerini vurguladı, ayrıca, Süper Lige yükselen Balıkesirspor'a başarı dileğinde bulundu.

Başbakan Yardımcısı İşler, bir soru üzerine Diyarbakır'da son günlerde meydana gelen olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. 2023 hedeflerinin olmazsa olmaz şartının terörün bu ülkede son bulması olduğunu belirten İşler, "Akan kanın ve gözyaşının artık durmasıdır. Bu terörle bu akan kanla, gözyaşıyla 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesi mümkün değildir. Türkiye, geçtiğimiz 30 yılda çok acılar çekti, çok kan kaybetti. Artık daha fazlasına tahammülümüz yok. Bundan dolayı biz kararlıyız ve işin üzerine gidiyoruz. Çözüm süreci başlayalı 1,5 yıl oldu. Bu süre içerisinde çok şükür kan akmadı, gözyaşı akmadı. Birtakım provokasyonlar yapıldı ama güvenlik kuvvetleri bu provokasyonlara prim vermedi. Bugüne kadar geldik." diye konuştu.

Terör örgütü tarafından kaçırılan çocuklar hakkında da açıklamalarda bulunan İşler, ailelerin ve özellikle annelerin olaya el koymasının çok önemli olduğuna işaret etti. İşler, "Annelerin, BDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin önünde oturma eylemi yapmaları, protesto yapmaları ve çocuklarını örgütten geri istemeleri bir milattır. Artık anneler olaya el koymuştur. Anneler artık gözyaşı aksın istemiyor. Yüzlerinin artık gülmesini istiyor. Dolayısıyla zaman ağlama zamanı değil, gülme zamanı olmalı. Zaman kavga zamanı değil barış zamanı olmalı. Huzur zamanı olmalı kaos zamanı değil. Dolayısıyla çözüm süreci başlatıldığında o bölgeye giden bir grup milletvekilinin içinde ben de vardım. O zaman şunu gördüm ki oradaki insanlar barışa, huzura susamışlar. Bizim başlatmış olduğumuz çözüm sürecinden dolayı son derece mutlu olduklarını gördüm. Yüzlerinin güldüğünü, gözlerinin içinin güldüğünü gördüm. Artık çözüm sürecinden geriye gidiş diye bir şey söz konusu olamaz. Bu tür olayların da provokasyon olarak değerlendiriyorum." diye konuştu.

Bölge halkının, bundan sonra bir çatışma ortamına müsaade etmeyeceğine dikkat çeken Emrullah İşler, annelerin bu eleminin de bunun bir göstergesi olduğuna işaret etti. Artık bu coğrafyada kan akmasını ve gözyaşı dökülmesini istemediklerini belirten İşler, "Annelerin bu eylemi aynı zamanda bölgedeki tehdide insanların prim vermediğini ve korku duvarını aştıklarının bir göstergesi olarak değerlendiriyorum. İnşallah devlet ve millet olarak biz bundan bu terörü bitirmek zorundayız. Şimdi son bir yıldır sokakları terörize etmek ve sokakları harekete geçirmek isteyenler bize zaman kaybettirdi. Hepimizin daha sakin olması lazım." ifadelerini kullandı.

Paralel örgütle mücadelenin devam ettiğini söyleyen Emrullah İşler, "30 Mart seçimlerinde zaten milletimiz bize bu örgütle mücadele yetkisini verdi. 17 Aralık'tan itibaren bürokraside gerekli tedbirleri zaten almaya başladık. O tedbirleri artırarak almaya devam ediyoruz. Bildiğiniz gibi son zamanlarda davalar açılıyor. Olay artık yargıya intikal etmiştir. Bekleyip göreceğiz, yargı ne tür kararlar verir. Ama bunun Türkiye için bir tehdit olduğunu ve darbe girişimi olduğunu çok yüksek sesle ifade ettik. Dolayısıyla bu yaşanan olayların hesabı sorulacak. Şimdi yargılamalar başladı." değerlendirmesinde bulundu.

"ÇATI ADAYI ÇITA ADAYI OLACAK"

Muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi çatı aday girişimleriyle ilgili değerlendirmede bulunan Emrullah İşler, muhalefet partilerinin yaptığı çalışmalarda henüz bir ismin telaffuz edilemediğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından doğrudan seçileceğini hatırlatan İşler, şöyle dedi:

"Dolayısıyla böyle bir durumda partilerin kendi adaylarını çıkması en doğru olanıdır. AK Parti'nin adayı aşağı yukarı belli. AK Parti kendi adayını çıkaracak. AK Parti'nin adayı ilk turda inşallah hiç bir sıkıntı olmadan seçimi kazanacak. Muhalefet partileri ise acizlik ve çaresizlik içerisindeler. Bundan dolayı kendi adayları çıkaramıyorlar. Çatı adayının tutması için öncelikle temelin, duvarların ve tabanın sağlam olması lazım. Böyle giderse çatı aday çıta adaya dönüşecek. AK Parti'nin adayı da ilk turda büyük bir zafere inşallah imza atacak. 30 Mart seçimleri öncesi Türkiye gergin ortamlar yaşadı, gergin günler geçirdi. Bu gerginliğin artık son bulması lazım. Cumhurbaşkanlığı seçimine 2 ay gibi bir zaman kaldı. Seçim kampanyalarını başladığı zaman gayet medeni bir şekilde, hakaret etmeden, vurmadan kırmadan, saldırmadan, eleştirerek gerekli kampanyalar yapılıp seçimi sakin ve huzurlu bir ortamda geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu Türkiye için çok işi olur düşüncesindeyim." Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Uğur, Emrullah İşler'e Balıkesir'in meşhur Yağcıbedir halısı hediye etti.

CİHAN

Yorumlar