Eminağaoğlu: Hayatımda ilk tekme tokadı Meclis'te yiyorum

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifi görüşmeleri sırasında söz isteyince bir AK Partili vekilin üzerine yürüdüğü eski YARSAV Başkanı Ömer Eminağaoğlu, hayatında ilk tekme tokadı Meclis'te yediğini söyle.

Google Haberlere Abone ol
Eminağaoğlu: Hayatımda ilk tekme tokadı Meclis'te yiyorum

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifi görüşmeleri sırasında söz isteyince bir AK Partili vekilin üzerine yürüdüğü eski YARSAV Başkanı Ömer Eminağaoğlu, hayatında ilk tekme tokadı Meclis'te yediğini söyledi.

Eminaoğlu'nun söz istemesi üzerine çıkan tartışmalarda AK Partili ve CHP’li vekiller birbirlerinin üzerlerine yürüdü. Bu sırada CHP Milletvekili Müslim Sarı’nın kafasına tablet bilgisayar fırlatıldı. Sinirlenerek tablet bilgisayarı AK Partili vekillere atmaya çalışan Sarı’yı İzzet Çetin engelledi.

"HAYATIMDA İLK TEKME TOKADI MECLİS'TE YİYORUM"

HSYK kanun görüşmelerinde Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’nın açılış konuşmasının ardından eski YARSAV Başkanı Ömer Eminağaoğlu’nun komisyon başkanından söz istemesi üzerine tartışmalar başladı. AK Parti Milletvekili Zeyid Aslan, Eminağaoğlu’na tekme atmaya çalıştı. Hayatında ilk tekme tokadı Meclis'te yediğini belirten Eminağaoğlu, “Ben hayatımda ilk defa tekme tokatı Meslis'te yiyorum. Bu Meclis böyle bir demokrasi örneği sergiliyorsa eğer, halkımızın bunları öğrenmesi gerek. Bunun için buradan çıkmıyorum.” diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Fatma Kotan ise Eminağaoğlu’na, “Sen buraya basın açıklaması yapmaya mı geldin? Milletin iradesi Meclis'tir. Millet iradesine engel olamazsın.” diye bağırdı.

Komisyon toplantısı sırasında kadın milletvekilleri de tartıştı. AK Parti milletvekilleri Fatma Kotan ve Öznur Çalık ile CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz arasında tartışma yaşandı. CİHAN

Yorumlar