Ekonomi Bakanı Zeybekci: İsrail’de Musevilerin masum olduğuna inanıyorum

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İsrail’e yaptığı zulümler karşılığında beddua dahi edemediğini çünkü İsrail’de yaşayan Musevilerin masum olduğuna inandığını söyledi. Bakan Zeybekci, Denizli’de önceki gün patlamada yaralanan vatandaşları...

Google Haberlere Abone ol
Ekonomi Bakanı Zeybekci: İsrail’de Musevilerin masum olduğuna inanıyorum

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İsrail’e yaptığı zulümler karşılığında beddua dahi edemediğini çünkü İsrail’de yaşayan Musevilerin masum olduğuna inandığını söyledi.

Bakan Zeybekci, Denizli’de önceki gün patlamada yaralanan vatandaşları Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) ve Denizli Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti. Yaralılara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Zeybekci, “36 tane yaralımız vardı, şu anda hastanelerde tedavi gören 8 yaralı kardeşimiz var. Bunların birçoğunun durumu iyi, 3 tane kardeşimizin durumu ehemmiyetini koruyor ama doktorlarımızdan onlarla ilgili de güzel haberler alıyoruz. Pamukkale Üniversitesi’ndeki kardeşimizin durumunun iyileştiğini cihazdan çıkarıldığını, normal fonksiyonlara kavuştuğunu duyduk. Buradaki arkadaşlarımızla, kardeşlerimizle ilgili bütün dikkatlerini vererek bakımlarını sürdürüyorlar. Hayati tehlike sürmekle beraber gayet olumlu beklentiler içindeler kendileri de, Allah onların yardımcısı olsun inşallah bu güzel günlerin yüzü suyu hürmetine Allah acil şifalar versin inşallah, rabbim böyle kazaları bir daha göstermesin.” dedi.

‘ZULÜMLER KARŞILIĞINDA BEDDUA DAHİ EDEMİYORUM’

İsrail’in Gazze'ye yaptığı saldırını da değerlendiren Zeybekci bunun bir zulüm olduğunu belirtti. Zeybekci sözlerine şöyle devam etti: “Bugün İsrail’in devlet olarak söylüyorum, bu sözlerim yanlış anlaşılmasın benim sözlerimin arkasında İsrailli Musevilerin de benim sözlerimin arkasında durduklarına ben inanıyorum ve inanmakta istiyorum. Orada masum insanlara yapılan bir zulümdür. Öldürülen çocuklardır, öldürülen bebeklerdir. Orada katledilen, orada vücutları parçalanan bebekleri gördüğümüz zaman yüreklerimiz parçalanıyor. Bir an önce bu zulmün, bu zalim bu saldırıların durmasını ben istiyorum. Benim kalbimden, benim gönlümden asla şu geçmez İsrail devletinin yaptığı bu zulümler karşılığında beddua dahi edemiyorum çünkü İsrail’de yaşayan Musevilerin İsrail vatandaşlarının masum olduğuna inanıyorum ve onların da o zulüm karşısında sessiz kalmamaları gerektiğine inanıyorum.”

İsrail’in zulmüne karşı asla “Allah onlara yaptıkları bu zulümden dolayı tarihte gördükleri musibetleri misli ile versin” demeyeceklerini vurgulayan Zeybekci, “Çünkü onları hiçbir insan isteyemez, hiçbir insan kalbi olan yüreği olan hiçbir insan soykırım gibi , zulüm gibi, masum insanları katletmek gibi bir şeyi destekleyemez. Bunları çok iyi bilen İsrail’in bu zulmü durdurmasını bekliyoruz. Çocuklara, yaşlılara, camilere, özürlülerin yaşadığı yerlere bile bile sivil insanları hedef alan bu saldırıları durdurmalarını istiyoruz ve yapanları da Allaha havale ediyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar