Ekmeleddin İhsanoğlu: Ateşin üzerine su serpmek ve ateşten uzak durmamız lazım

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, İslamiyet adına çıkan aşırı terörist örgütlerin, İslam’ı rahmet gibi değil, ‘lanet’ gibi takdim ettiğini söyledi. İhsanoğlu, “Bu lanet onları bulacaktır. Çünkü onlar İslamiyet’in...

Google Haberlere Abone ol
Ekmeleddin İhsanoğlu: Ateşin üzerine su serpmek ve ateşten uzak durmamız lazım

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, İslamiyet adına çıkan aşırı terörist örgütlerin, İslam’ı rahmet gibi değil, ‘lanet’ gibi takdim ettiğini söyledi. İhsanoğlu, “Bu lanet onları bulacaktır. Çünkü onlar İslamiyet’in temel prensiplerini katleden, Müslümanları katleden, karanlık emelleri için İslamiyet’i kullananlar karşısında 9 sene olduk. Tarih yazılıyor. O bakımdan bugün yapacağımız husus, ateşin üzerine su serpmektir. Ve bu ateşten uzak durmamız lazım.” dedi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı makamında ziyaret eden İhsanoğlu, ziyaret sonrası gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada İslam coğrafyasında görülen manzara hakkında konuştu. Bu acı manzaranın bulunduğu bir ortamda, dinin politikada kullanılmasının söz konusu olduğunu ifade eden İhsanoğlu, “İslamiyet adına çıkan bu aşırı terörist örgütler, İslam’ı rahmet gibi değil, ‘lanet’ gibi takdim ediyorlar. Bu lanet onları bulacaktır. Çünkü onlar İslamiyet’in temel prensiplerini katleden, Müslümanları katleden, karanlık emelleri için İslamiyet’i kullanan…Biz onların karşısında 9 sene olduk. Onu uzun uzun anlattım. Kitaplarımda anlattım, konferanslarda açık açık konuştum." şeklinde konuştu. İhsanoğlu, tarihin yazıldığına da işaret ederek, "O bakımdan bugün yapacağımız husus, ateşin üzerine su serpmemiz lazım. Ve bu ateşten uzak durmamız lazım.” uyarılarında bulundu.

İhsanoğlu, ziyarete ilişkin de “CHP’ye yaptığı ziyaretin ardından DP’yi ziyaret etmem çok anlamlı.” dedi. DP'nin büyük uzlaşmayı desteklemesinin Türkiye’nin geleceği için uzlaşmacı, umut verici, huzur yaratan siyasi uzlaşmanın ifadesi olduğunu dile getiren İhsanoğlu, “Burada DP Başkanı ile yaptığımız görüşme ile kendilerine, daha önce ilan ettikleri destekten dolayı teşekkür etmek istiyoruz. Bugün DP maalesef Meclis'te temsil edilmiyor. DP bütün milletin vicdanında, şuurunda muhayyilesinde var olan güçlü bir varlıktır. Sırf tarihi için değil, bugün sosyolojik siyasi olarak da vardır. Yarın da öbürü gün de bu siyasi tablo oluşurken DP siyasi hayata tekrar devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ise yaptığı açıklamada, önemli bir inisiyatif hiçbir kompleks gösteremeden açık yüreklilikle tavırlarını ortaya koyduklarını belirtti. Türkiye’nin rahat bir nefes alması gerektiğini altını çizen Uysal, “Türkiye’yi ortak değerlerde, cumhuriyetin geçmişten bugüne taşıdığı demokrasi hukuk temelinde yeniden geniş paydayı oluşturmak için değerlendiriyoruz. İhsanoğlu’nun demokrasinin kemale ermesi için bunun önemli bir süreç olacağına inanıyoruz. Değerli hocamız, Ali Fuat Başgil gibi bir alimimiz ve ilim adamımızın aday gösterilmesinden memnunuz. O gün olduğu gibi, bu gün cuntacıların caydırma girişimlerinin olduğunu not düşmek isterim. Türkiye’nin bir tarihi olgunlaşmayı, zaman içinde devlet millet katını da ikiye bölünmüş yapının tekrar konsolide olması noktasında, bu cumhurbaşkanlığının önemli olduğunu biliyoruz. Irak ve Suriye’yi bölen politikaların Türkiye’nin politikası olmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu süreç dahilinde müdahalelerin açık yüreklilikle net desteğimizi ifade ettik. En ücrasına kadar bütün kurum ve teşkilatlarımıza taşıyacağız.” diye konuştu.

DP, CELAL BAYAR KÖŞKÜ'NÜ İHSANOĞLU'NA TAHSİS ETTİ

‘Bina sahiplerinin, iktidarın baskısı sebebiyle İhsanoğlu’na bina kiralamaktan korkuyor’ iddialarının basında yer alması üzerine Uysal, Atatürk Bulvarı üzerinde Celal Bayar Köşkü’nü İhsanoğlu’na tahsis edeceklerini duyurdu. Uysal, “Cumhurbaşkanımız tensip bulunursa kendisine tahsis edeceğimizi ifade ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, hiçbir siyasi partinin ne ön bahçesinden ne arka bahçesinden çıkmıştır. Bu sürecin sonunda, müşteri haline getirilen değerlerin siyasette olması gereken yere konulacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Uysal, Başbakan Erdoğan’ın partilerini ziyaret etmemesi ile ilgili soruya şu karşılığı verdi: “ Kendi tercihleri olmakla beraber net tavrımız nedeniyle herhalde bizleri zayıf halka olarak değerlendirdiler. Kendi tercihleridir. DP toplumun zihninde kazınmıştır. Bu hizmet kervanı içinde vazifemizi yapıyoruz.”

CİHAN

Yorumlar