DSP'li Gündoğdu: Din adamları üzerinden siyaset yapılmasını kınıyoruz

Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı Mücahit Gündoğdu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın din adamları üzerinden siyaset yapmasını kınadı.

Google Haberlere Abone ol
DSP'li Gündoğdu: Din adamları üzerinden siyaset yapılmasını kınıyoruz

Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı Mücahit Gündoğdu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın din adamları üzerinden siyaset yapmasını kınadı.

Mücahit Gündoğdu, 30 Mart mahalli seçimler kapsamında Antalya'nın Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde muz üreticileri ile Serik'te örtüaltı sebze üretimi yapan çiftçilerin sorunlarını dinledi. Başbakan Erdoğan'ın seçim meydanlarındaki itici ve ayrıştırıcı söylemlerine saygın din adamlarını alet etmesini kınayan Gündoğdu, ülkeyi yöneten birinin, Hizmet Hareketi ve Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yönelik sözlerini utanç verici bulduklarını kaydetti.

Hayatlarında Bediüzzaman Said Nursi'nin eserlerini okumayanların seçim meydanlarında nutuk atmasının tam bir opürtünist davranış olduğunu belirten Gündoğdu, "Başbakan Erdoğan'ın seçim meydanlarında Hizmet Hareketi ve muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'ye karşı söylediği her çirkin sözü kınıyoruz. İftira ve yalanla ülke yönetilmez. Din adamları üzerinden siyaset yapılmasını çirkin buluyoruz. Hocaefendi'ye hakaretten milletçe derin üzüntü duyuyoruz. Hocaefendi siyaset üstü bir düşünce ve din alimi. Hayatının her döneminde berrak yaşamış mümtaz bir şahsiyet. Bu tür çirkin sözler ülkeyi yönetenlere yakışmıyor. Hayatında Bediüzzaman'ın Sözler, Tarihçe-i Hayat, Lemalar ve Şualar isimli eserlerini okumayanlar seçim meydanlarında nutuk atıyor. Okumadıkları her hallerinde belli. Bediüzzaman bir sözünde 'Güzel düşünen güzel görür; güzel gören de hayatından lezzet alır' der. Siyasetçilerin kendi çıkar ve menfaatleri için ülkemizin değerli din adamlarını seçim meydanlarında malzeme yapmasını şiddetle kınıyoruz." diye konuştu.

DSP Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı Mücahit Gündoğdu, Erdoğan'ın her seçim meydanında Hizmet Hareketi'ne yönelik çirkin sözlerin artık bıkkınlık verdiğini belirtti. Gündoğdu, Türkçe Olimpiyatları'nda eğitim gönüllüleri ve Hocaefendi'ye methiyeler düzenlerin siyaseten düştükleri vaziyetin içler acısı ve acınası bir durum olduğunu kaydetti. Erdoğan'ın Hocaefendi ve Hizmet Hareketi'ne 30 Mart mahalli seçimler öncesi bilinçli bir şekilde saldırdığının altını çizen Gündoğdu, bu saldırılar ve çirkin sözlerle 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu örtbas etmek için hedef saptırması yaptığını ifade etti. 25 gün sonra yapılacak mahalli seçimin sıradan bir seçim olmadığını vurgulayan Gündoğdu, 30 Mart'ın otoriter bir rejim kurmak isteyenler ve haramilerin saltanatına son verme seçimi olacağı için tarihi öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar