DSP Genel Başkanı Türker: Paralel devleti kuran Başbakan'ın kendisidir

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye'de bir paralel devlet bulunduğunu vurgulayarak,"Bu paralel devleti kuran da Başbakan'ın kendisidir.

Google Haberlere Abone ol
DSP Genel Başkanı Türker: Paralel devleti kuran Başbakan'ın kendisidir

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye'de bir paralel devlet bulunduğunu vurgulayarak,"Bu paralel devleti kuran da Başbakan'ın kendisidir." dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Zonguldak'ın Ereğli ilçesine yerel seçim çalışmalarına destek vermek üzere geldi.

"BAŞBAKAN'IN KULLANMAYI DÜŞÜNDÜĞÜ SİSTEM BUMERANG GİBİ KENDİSİNE DÖNMÜŞTÜR"

Burada bir konuşma yapan DSP Genel Başkanı Masum Türker, 17 Aralık'ta yaşananın aslında gerçeklerin ortaya çıkması olduğunu vurgulayarak şunları ifade etti: "Biz öteden beridir Türkiye'de tek parti rejimine gidildiğini söyledik. Bu tek olma olgusunu AKP'nin kullanması sonucunda faşizme gideceğini, faşizmin yolsuzluğa gideceğini, yolsuzluğun yoksulluğa neden olacağını anlattık. Nitekim dediğimiz çıktı. Otoriter rejim faşizmi daha hortlatmadan yolsuzluğun yapıldığını ortaya koydu. Aslında bu yapılanlarda bir gerçek var. Ortada ayakkabı kutularında dolarlar var. Çikolata tabaklarında dolarlar var. Elbisenin içerisinde dolarlar var. Satın alınmış saatler var. Hediye edilmiş saatler var. Telefon konuşmaları var. Ve bir banka genel müdürünün evinde çıkmış dolarlar var. Bu yolsuzluğu gösteriyor. Ama Başbakan, bu yolsuzluğu özellikle 'Benim haberim olmadan nasıl ortaya çıkar' telaşı içerisinde bir sürece dönüştürdü ve adını 'paralel devlet' koydu. Aslında söylediği doğru. Türkiye'de bir paralel devlet var. Bu paralel devleti kuran da, Başbakan'ın kendisidir. Çünkü Başbakan, siyaset yaptığı ve iktidara geldiği süreç içerisinde sürekli kurucu Cumhuriyet anlayışına, kurucu Cumhuriyet felsefesine karşı çıkmış, Atatürkçülüğe karşı çıkmış, Atatürk'e karşı çıkmış ve Cumhuriyet'in şeklini değiştirme eğilimini sürekli olarak göstermiştir. Bu nedenle kendisinin kontrolü altında Cumhuriyet'e paralel olarak kurulan yeni kadrolaşmanın adının paralel devlet olarak konması da doğaldır. Başbakan kendisi için kullanmayı düşündüğü sistem bumerang gibi kendisine dönmüştür." dedi.

CİHAN

Yorumlar